Glas Javnosti

Šest glavnih trendova sa Dior revije za sezonu jesen/zima 2024

Moda
Autor: Glas javnosti

Dior je predstavio novu kolekciju za sezonu jesen/zima 2024. i otkrio trendove koji nam dolaze.

U pitanju je povratak u šezdesete godine prošlog veka, kada je kuća, sa Markom Boanom na čelu, prvi put lansirala liniju Miss Dior Ready-to-Wear. Inspiracija je došla iz arhive kuće, a Marija Gracija Kjuri kreirala je novu kolekciju, zasnovanu na kolekciji Miss Dior.
Fedora šeširi
Iako je Dior istorijski bio poznat po svojim šeširima, ove sezone, fedora je zauzela centralno mesto kao nikada ranije. Nosile su ih žene u kasnom devetnaestom veku kao simbol aktivizma za ženska prava, zagovarajući oslobođenje. Nosićemo ih sa jaknama i suknjama kada se leto završi.

 
Leopard print
Leopard print je nešto što možete nositi iznova i iznova i nikada ne izlazi iz mode. Za jesen/zimu 2024/25, Dior je dao ovom printu neku vrstu nadogradnje. Trikotaža sa leopard printom skoro svetluca zahvaljujući sjaju koji se provlači kroz konac, dok će ležerniji kaput sa kaišem upotpuniti svakodnevnu garderobu.
Neutralne boje
Neutralna paleta boja u zemljanim tonovima dominirala je ovom kolekcijom. Od svetlih belih haljina do kaputa, pa čak i čizama do kolena u stilu 60-ih, paleta je bila usklađena sa pametnim logotipima i tonovima da bi se dodala posebna dimenzija. Suknje i kaputi kamel boje dominirali su prvom polovinom kolekcije, postavljajući pitanje: da li će ovo biti boja jeseni? U najmanju ruku, izgleda da će sve u nijansi peska biti glavni trend sledeće sezone.
Teksas
Ako sledeće jeseni nosite farmerke, bilo bi mudro da se inspirišete stilom 70-ih. U kolekciji su se videli predlozi sa širokim farmerkama i dugim teksas jaknama gotovo u stilu kaftana. Uparite ih sa dugom košuljom da biste razbili monotoniju.
Logomania
Ljubitelji "statement" komada biće srećni da čuju da sledeće sezone treba da nosite veliki, smeo i ulepšan logo na svojoj odeći. Pogled Marije Gracije Kjuri na trend doveo je do toga da se logo Miss Dior pojavi na odelima i sakoima, u čast privlačnosti Marka Boana, kao i do veoma voljenog mirisa Miss Dior, koji je nedavno predstavljen.
Karirana odeća
Karirani print je ponovo u trendu, kao što smo videli iz nove Dior kolekcije. Naravno, obnovljen je kroz boje, stilove i veličine. Imajte na umu da su karirana odela protivteža ovogodišnjem strogom, bezvremenskom trendu odevanja. Takođe, karirani kaputi su u ponudi kao "statement" izbor u gornjoj odeći za zimu, dok su karirane suknje kombinovane sa svim osnovnim komadima sezone.


Glas javnosti/ O10S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR