Glas Javnosti

Suprug joj dozvoljava da izlazi s drugim muškarcima: Evo zašto se oseća kao najveća srećnica!

Ljubav
Autor: Glas javnosti

U novom valu bračnih odnosa, priča Alexandree Le Tissier i njenog supruga Mitcha izaziva pažnju.

Par, koji je u braku već preko deset godina, odlučio je da otvori svoj odnos, dopuštajući Alexandri da koristi aplikacije za upoznavanje drugih muškaraca, čak i uz pomoć svog supruga.

Ovaj moderni pristup braku, poznat kao konsezualna nemogamija (CNM), pokazuje različite oblike kao što su swinging, otvoreni brakovi i poliamorija. U Alexandrinom slučaju, pravilo je jasno - veze su samo za zabavu, bez ozbiljnih namera


Iako su neki kritički nastrojeni prema ovakvim odnosima, istraživanja ukazuju na to da parovi u CNM odnosima mogu imati jednako zadovoljavajuće i srećne brakove kao i monogamni parovi, često s većim seksualnim zadovoljstvom. Takođe, istraživanja pokazuju bolje komunikacijske veštine, veći nivo poverenja i manje ljubomore u CNM odnosima u odnosu na tradicionalne brakove.


Međutim, ovi odnosi nisu bez rizika. Studije su ukazale na povećan rizik od polno prenosivih bolesti u CNM odnosima, iako se taj rizik može značajno smanjiti praktikovanjem sigurnog seksa. Psihološki, otvoreni brakovi mogu biti izazovni za neke parove i mogu dovesti do emocionalnih komplikacija, kao što su osećaji nesigurnosti ili manjka podrške od strane društva.

U konačnici, otvoreni brakovi predstavljaju jedan od mnogih načina na koji parovi mogu izraziti svoju ljubav i zadovoljiti svoje potrebe. Dok neki parovi, poput Alexandree i Mitcha, pronalaze sreću u ovakvim aranžmanima, za druge to možda nije pravi izbor. Važno je da svaki par pronađe ono što najbolje funkcioniše za njih, poštujući svoje granice i komunicirajući otvoreno.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR