Glas Javnosti

SRBI ODLEPILI ZA MANASTIRSKIM RECEPTOM PUNJENIH PAPRIKA: Ovakve su samo na HILANDARU služili

Hrana
Autor: Glas javnosti

Za punjene paprike riba ne mora da bude prvog kvaliteta, jer sastojci jelu daju izvarendan ukus, tako da riba služi samo kao izvor proteina

Punjene paprike se ne prave često u Hilandaru, jer obično ima mnogo gostiju, a priprema zahteva dosta posla. Doduše, i gosti se angažaju i pomažu: naberu paprike, skinu peteljke i semenke i operu ih.

Sve se to uradi dan ranije, uveče. Tada se fil pripremi. Najpre se isecka dosta crnog luka i proprži. Riba se očisti, samelje i stavi u ispržen luk. Zatim dosta peršuna, malo origana, soli i pola kante očišćenog pirinča. Kada se i to proprži, sve je spremno i ujutru se samo napune paprike.

Punjene paprike
foto: Printsceen/Youtube

Svaka paprika treba da ima svoj poklopac. Poređaju se u tavu, doda se dosta sitno iseckanog peršuna i napuni se vodom. Kuva se i kako voda isparava, paprikama se dodaje rendani paradajz i ulje i tako, dok ne popije svu vodu, a ostane samo ukusan saft.
Dok se paprike kuvaju, tava je poklopljena.
Za punjene paprike riba ne mora da bude prvog kvaliteta, jer sastojci jelu daju izvarendan ukus, tako da riba služi samo kao izvor proteina. Važno je jedino, pre mlevenja, dobro je očistiti od kostiju.

Glas javnosti / E02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR