Glas Javnosti

ŽENA IZ BAČKE PALANKE SE PREVREMENO PORODILA U KUPATILU: Beba imala samo 670 grama!

Društvo
Autor: Glas javnosti

"Baš kao na filmu", onim sa srećnim krajem - tako bi se mogao opisati porođaj Tatjane Uzur (30) iz Bačke Palanke, koje je u kupatilu porodičnog doma, bez ikakvih naznaka i simptoma, bez kontrakcija koje bi na to upozoravale, na svet donela svoju ćerkicu Milu.

Sve se odvilo prebrzo, toliko brzo da Tatjana nije stigla ni da misli, ni da oseća onaj pravi, jak bol koji kida i razara celo telo dok se žena porađa. Trudnoća joj je bila uredna, sve do drugog ekpertskog ultrazvuka, kada su joj lekari pronašli takozvani subminalni hematom od 7 centimetara, zbog kojeg je krvarila od 28. aprila do dana porođaja, odnosno 6. juna ove godine, konstantno.

Tatjana je bila kod svojih roditelja tog dana, ustala je oko 6 ujutru i otišla do kupatila, kada je u roku od nekoliko sekundi osetila pojačane bolove. To su, zapravo, priča Tatjana, bile kontrakcije, a ujedno i znak da je porođaj krenuo.

- U tom momentu sam shvatila šta se dešava i uspela da ostanem pribrana. Nekoliko sekundi pre no što sam videla njenu glavicu, osetila sam bolove, a onda su mi noge utrnule. Ipak, uspela sam da uhvatim moju "palčicu" u ruku, i spasim je sigurne smrti udarcem o tlo. Ona je bila toliko mala da je mogla da stane u moju šaku - prepričava pravu filmsku scenu sagovornica "Telegrafa".

Kada je rođena, mala Mila mogla je da stane u dlan svoje mame Tatjane - imala je 670 grama i 31 centimetar.

- Kada sam je uhvatila, počela sam da se tresem. Moji roditelji su bili tu, tata je pozvao Hitnu pomoć, a mama je pritrčala da je pridrži dok ne dođe sanitet. Sećam se da sam razmišljala samo "nemoj sesti", jer bih sela na nju. Mislim da mi je kroz 5 do 10 sekundi bila na šaci. U tim trenucima su svi bolovi prestali - objašnjava Tatjana dodajući da se Mila rodila na rođendan njene mame, odnosno svoje babe kojoj je bila najlepši poklon.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR