Glas Javnosti

ZEMLJOTRES U SRBIJI: Drugi potres u novembru u istom okrugu

Društvo
Autor: Glas javnosti

U regionu mesta Uroševac u 18:58 časova po lokalnom vremenu registrovan je zemljotres magnitude 2.6 jedinica Rihterove skale.

Intenzitet u epicentru procenjen je na III-IV stepena Merkalijeve skale. Zemljotresi ovakvog intenziteta ne mogu izazvati oštećenja na objektima u epicentralnoj oblasti, saopštili su iz Republičkog seizmološkog zavoda.

Podsetimo, manji zemljotres jačine 2,9 jedinice po Rihterovoj skali zabeležen je jutros u 6:26 časova u Kruševcu. Intenzitet u epicentru procenjen je na 6 stepeni Merkalijeve skale.

Ovo je drugi zemljotres slične jačine u Rasinskom okrugu tokom novembra. 

Početkom meseca, zemljotres jačine 2,3 jedinica po Rihterovoj skali pogodio je Blaževo na teritoriji opštine Brus.

Jutros treslo i u Crnoj Gori

Sektor za seizmologiju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore je u 8.01 registrovao zemljotres manje jačine sa epicentrom četiri kilometra jugoistočno od Veljeg Dubokog u Kolašinu.

– Jačina ovog zemljotresa je u hipocentru iznosila 2,6 jedinica Rihterove skale, što odgovara epicentralnom intenzitetu od četvrtog stepena Merkalijeve skale. Žarište ovog zemljotresa locirano je na dubini od 11 kilometara – navedeno je iz Sektora.

Na osnovu numeričkog modela promene intenziteta sa rastojanjem u ovom regionu, magnitude zemljotresa i dubine hipocentra, ovaj zemljotres nije mogao izazvati materijalne štete u epicentralnom području

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR