Glas Javnosti

ŽELITE DA BUDETE STJUARDESA: Evo kakvi sve kriterijumi se postavljaju pred vas (VIDEO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Mnoge devojke maštaju o tome da postanu stjuardese, što zbog putovanja širom sveta, što zbog plate koja može da iznosi i do nekoliko hiljada evra. Međutim, malo njih se usudi da za taj posao aplicira iz više razloga, a jedan od glavnih je taj što za ovaj posao fizički izgled igra značajnu ulogu.

O tome se ispredaju razne legende, a sada je srpska stjuardesa Kristina Grabež potvrdila da je to istina. Ona je upravo zahvaljujući poslu stjuardese stekla veliku popularnost na društvenim mrežama, jer otvoreno govori o njegovim prednostima i manama.

Tako je i ovog puta odgovorila na pitanje koje mnoge interesuje.

"Da li je istina da moraš da imaš određen fizički izgled da bi mogao da budeš stjuardesa", glasilo je pitanje jednog njenog pratioca na TikToku, a onda je Kristina objasnila da postoje dva glavna uslova, ali i da avio-kompanija obraća pažnju na detalje kojih mnoge devojke nisu ni svesne.

"Biti lepotica ne stoji nigde u opisu ovog posla. Stjuardese moraju da budu uredne i negovane. Ukoliko se farbaju, ne smeju da imaju izrastak, a na noktima ne sme da bude iskrzali lak. Frizura i šminka treba da budu uredne", rekla je stjuardesa i dodala:



"Neki od fizičkih atributa koje moraju da poseduju, to je da ne smeju da budu gojazne i moraju da imaju određenu visinu. Odnosno, kada se popnu na prste, gleda se da li mogu da dohvate 212 cm otprilike. Tačan broj već zavisi od avio-kompanije do avio-kompanije", otkrila je Kristina, ističući da ovu činjenicu mnogi povezuju sa visinom.

"To nikako ne znači da treba da budete visoke preko dva metra. Devojke koje su visoke 165 cm mogu da dohvate traženi zahtev", objasnila je.

Podsetimo, Kristina je nedavno otkrila i najmračniju stranu posla. Ona je objasnila da mnoge devojke žele da budu stjuardese, ali i da isto tako odustaju kad shvate šta sve treba da rade.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR