Glas Javnosti

Zdravstveni radnik oboleo u Vršcu, nema mesta panici

Društvo
Autor: Glas javnosti

Zdravstveni radnik iz Specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti “Dr Slavoljub Bakalović” pozitivan je na virus Covid-19. On je po povratku iz inostranstva, odmah je smešten u izolaciju i nije imao dodira sa kolegama, niti sa pacijentima. Dobrog je zdravstvenog stanja i nema simptome bolesti.

Ditrektork SBPB “Dr Slavoljub Bakalović” dr Tatjana Voskresenska, je naglasila da, od dana proglašenja vanrednog stanja, rade pod posebnim uslovima, u cilju zaštite svih pacijenata i svih zaposlenih.

U okviru same ustanove, postoji Krizni štab, koji je u stalnoj komunikaciji sa zaposlenima, kontinuirano se informišemo o svim dešavanjima u ustanovi i dajemo predloge kako bi se preventivne mere mogle unaprediti, kaže dr Voskresenski.

Ona objašnjava da na samom ulazu u ustanovu postoji trijažni punkt, koji radi po protokolu o postupanju u vanrednom stanju, tako da se, svakom ko ulazi u ustanovu, meri temperatura bezkontaktnim toplomerom, uzimaju se epidemiološki podaci, kontroliše nošenje zaštitne opreme i sprovodi postupak dezinfekcije.

Zaštitne opreme ima dovoljno za sve zaposlene, kao i dezinfekcionih sredstava.

U slučaju prijema pacijenata u našu ustanovu, postoje sobe za izolaciju, kao i odeljenje za izolaciju, koji su opremljeni prema standardima. Primaju se samo hitni slučajevi u ustanovu, a za sve kontrolne preglede, konsultacije, psihosocijalnu podršku našim pacijentima, kao i sugrađanima, svi naši lekari specijalisti i tim Centra za mentalno zdravlje su dostupni putem službenih telefona i maila, kaže dr Voskresenski.

Direktorka SBPB “Dr Slavoljub Bakalović” dodaje da je u toku prethodne nedelje, obavljeno više od 100 telefonskih konsultacija, kao i da je jedna od preventivnih mera zabrana poseta pacijentima. Ali, članovi familije, takođe mogu ostvariti kontakt sa njima, ili direktno telefonom ili putem ordinirajućeg lekara.

Svi zaposleni, u slučaju respiratornih simptoma, upućuju se u Respiratorni Centar Doma zdravlja, gde se obavlja dijagnostika i upućuju se epidemiologu Zavoda za javno zdravlje Pančevo na dalje postupanje. Nema mesta panici, sve držimo pod kontrolom, rekla je dr Voskresenski.

 

Izvor: eVršac.rs

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR