Glas Javnosti
posta

Zbog poplava, vanredno stanje proglašeno u 14 opština

Društvo
Autor: Glas javnosti

Zbog rasta vodostaja i poplava vanredno stanje proglašeno je u Ivanjici, a vanredna situacija je na snazi u još 13 opština - Osečini, Krupnju, Loznici, Ljuboviji, Malom Zvorniku, Arilju, Kosjeriću, Lučanima, Kraljevu, Ljigu, Mionici, Vladimircima i Koceljevi.

Poplavljeno je više od 700 domaćinstava, reka Ljuboviđa je srušila tri mosta u Ljuboviji, a saobraćaj je u prekidu na više regionalnih puteva. Evakuisana je 71 osoba na teritoriji opština Krupanj, Ljubovija, Kosjerić i Lučani, a ukupno je evakuisano više stotina osoba.

Opština Ivanjica proglasila je danas vanredno stanje zbog poplava koje su izazvale velike količine kišnih padavina i izlivanje reke Moravice, rečeno je agenciji Beta u opštinskoj upravi. Prema rečima nadležnih, Ivanjica je ostala bez pijaće vode jer je poplavljen vodozahvat.

Na teritoriji Ivanjice poplavljeno je nekoliko stotina kuća, jedno domaćinstvo je evakuisano, a poplavljen je i veliki broj firmi, puteva i mostova.

U selu Kamenjača kod Ivanjice voda je odnela celu štalu sa životinjama.

Odsečen je regionalni put Ivanjica-Arilje, kao i putni pravaci prema Osonici, Pridvorici, Grabovici i Šumama.

U Klisuri kod Ivanjice nabujala reka odnela je deo magistralnog puta. Šest klizišta proradilo je na teritoriji Ivanjice, pored državnog puta, a voda je odnela i četiri mosta.

Opštinska uprava u Ivanjici izdala je saopštenje da se zabranjuje saobraćaj za sva motorna vozila preko mosta u naselju Radaljevo i preko mostova na Bukovici i Derovcu.

Vozila se preusmeravaju na alternativne pravce.

Sva raspoloživa mehanizacija javnih komunalnih i saobraćajnih preduzeća opštine Ivanjica je na terenu i rade na saniranju štete.

(Izvor: N1)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR