Glas Javnosti

ZBOG NEVREMENA INTERVENISALI PRIPADNICI MUP-a: Gromovi izazvali požare, evakuisani ljudi iz poplavljenih objekata i vozila…

Društvo
Autor: Glas javnosti

Zbog nevremena koje je juče pogodilo Srbiju pripadnici Sektora za vanredne situacije imali su u popodnevnim i večernjim satima 91 intervenciju, od kojih 20 zbog požara, a većina je bila prouzrokovana udarom groma u Beogradu, Kraljevu i Sjenici.

Svi požari su ugašeni, povređenih nije bilo, a iz poplavljenih objekata i vozila vatrogasci su spasili 10 osoba, saopštio je MUP.

U svim intervencijama bilo je angažovano oko 230 vatrogasaca spasilaca, 100 vozila i 33 pumpe za crpljenje vode.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije intervenisali su i na crpljenju vode iz objekata u Beogradu, Kruševcu i Ivanjici, a u toku su intervencije u Kruševcu, Pančevu i Beogradu, navedeno je u saopštenju.

Na saniranju posledica snažnog nevremena koje je u pogodilo Beograd bilo je angažovano više od 160 policijskih službenika, iz različitih organizacionih jedinica Interventne jedinice, Policijske brigade, policijskih stanica i vatrogasci spasioci.

Iz ugroženih delova grada, među kojima su najugroženiji bili Novi Beograd, Bežanijska Kosa i Zemun, posebno naselja Plavi horizonti i Bački Ilovik evakuisano je više od 30 osoba, od čega samo iz Bačkog Ilovika sedam.

Policijski službenici u svim delovima grada pomagali su svojim sugrađanima koji su zbog vodene bujice nastale usled nevremena ostali u automobilima i autobusima. Više od 100 osoba izvučeno je iz automobila i autobusa, kao i nekoliko autobusa i oko 50 automobila izvučeno je iz vode.

Vatrogasci spasioci u prestonici su imali 78 intervencija, od čega je 18 bilo na gašenju požara, izazvanih pretežno udarom groma.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR