Glas Javnosti

ZBOG NEVREMENA INTERVENISALI PRIPADNICI MUP-a: Gromovi izazvali požare, evakuisani ljudi iz poplavljenih objekata i vozila…

Društvo
Autor: Glas javnosti

Zbog nevremena koje je juče pogodilo Srbiju pripadnici Sektora za vanredne situacije imali su u popodnevnim i večernjim satima 91 intervenciju, od kojih 20 zbog požara, a većina je bila prouzrokovana udarom groma u Beogradu, Kraljevu i Sjenici.

Svi požari su ugašeni, povređenih nije bilo, a iz poplavljenih objekata i vozila vatrogasci su spasili 10 osoba, saopštio je MUP.

U svim intervencijama bilo je angažovano oko 230 vatrogasaca spasilaca, 100 vozila i 33 pumpe za crpljenje vode.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije intervenisali su i na crpljenju vode iz objekata u Beogradu, Kruševcu i Ivanjici, a u toku su intervencije u Kruševcu, Pančevu i Beogradu, navedeno je u saopštenju.

Na saniranju posledica snažnog nevremena koje je u pogodilo Beograd bilo je angažovano više od 160 policijskih službenika, iz različitih organizacionih jedinica Interventne jedinice, Policijske brigade, policijskih stanica i vatrogasci spasioci.

Iz ugroženih delova grada, među kojima su najugroženiji bili Novi Beograd, Bežanijska Kosa i Zemun, posebno naselja Plavi horizonti i Bački Ilovik evakuisano je više od 30 osoba, od čega samo iz Bačkog Ilovika sedam.

Policijski službenici u svim delovima grada pomagali su svojim sugrađanima koji su zbog vodene bujice nastale usled nevremena ostali u automobilima i autobusima. Više od 100 osoba izvučeno je iz automobila i autobusa, kao i nekoliko autobusa i oko 50 automobila izvučeno je iz vode.

Vatrogasci spasioci u prestonici su imali 78 intervencija, od čega je 18 bilo na gašenju požara, izazvanih pretežno udarom groma.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP