Glas Javnosti

Završena sednica Kriznog štaba: Od sutra KAFIĆI I RESTORANI rade do 22 sata!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Krizni štab u borbi protiv koronavirusa doneo je danas odluku da od sutra ugostitelji u zatvorenim objektima mogu da rade do 22 sata, sa 50 odsto kapaciteta bez muzika.

- Obratiću se svima sa „Dragi naši saborci“ jer sam svestan da bez vas ne bi bilo moguće sve ovo što radimo. Dakle, danas smo imali jednu kratku ali vrlo korisnu sednicu, sa jasnim zaključkom da smo svesni realne situacije da moramo biti svesni situacije i u narednom periodu. Da smo imali dvinih 5, 6 dana odmora i iskoristili to na najbolji mogući način. Moramo biti svesni da se sigurno nisu sve mere koristile onim obimom. Zdravstveni sistem je spreman da u narednih sedam do deset dana sačeka one slučajeve nove koji će se javiti, ali ne kao za Sretenje - rekao je Tidorović

On je dodao da su svi doneli jasnu odluku o radu ugostiteljskih lokala.

- Da se kafići, resotrani i ugostiteljstvo i u zatvorenom puste, ali uz poštovanje mera i sa 50 odsto kapaciteta. Neće biti muzike, jer sve su to faktori koji šire virus. Virus je tu, on je prisutan i moramo biti svesni da nismo završili i da nas čeka teška borba. Sve ostalo što bi moglo biti predmet razmatranja imaćemo na sledećoj sednici kada ćemo ocenjivati na osnovu najnovijih podataka, kada ćemo videti kakva je realna situacija - rekao je Tiodorović, prenosi ,,Nova''.

Ova nova mera na snagu stupa od večeras od ponoći, svaka muzika će se gasiti posle 18 sati, a radno vreme će biti do 22 sata.

Epidemiolog Predrag Kon najavio je jutros da ne može unapred da prejudicira kakve će mere biti, ali da će sigurno biti popuštanja mera.

- Moramo da budemo oprezni, jer čim se opustimo to se vidi za nedelju dana - rekao je Kon za RTS.

Prema njegovim rečima, medicinski deo je tražio da se kafići unutra otvaraju tek posle 15. maja, ali ekonomski razlozi su jaki, tako da je to razlog zbog kog nije hteo da prognozira današnje odluke Kriznog štaba.

 

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR