Glas Javnosti

ZAVRŠAVA SE SEZONA NA ADI CIGANLIJI: Kupanje dozvoljeno još ovaj vikend dok su tu spasioci

Društvo
Autor: Glas javnosti

Sezona kupanja na Adi Ciganliji završava se u nedelju u 19.00 časova. Iako će spasioci napustiti kupalište, u JP "Ada Ciganlija" očekuju da će biti posetilaca sve dok traje lepo i toplo vreme.

Tokom prethodnih meseci spasioci su imali 14 intervencija u delovima koji su bili obeleženi za kupanje. Omiljeno mesto Beograđana tokom leta, obišao je veliki broj posetilaca. Ove godine oni su uživali u mnogobrojnim sadržajima, kao što su besplatna školica plivanja ili časovi joge...

- Iskustvo nam govori da će ljubitelji plivanja i sunčanja dolaziti sve dok traje lepo vreme, uvek ima i neposlušnih posetilaca koji krše pravila ponašanja na Adi - rekli su za Novosti u JP "Ada Ciganlija".


- Apelujemo na sve one koji odluče da posle nedelje dođu na Savsko jezero, da ne ulaze u vodu jer neće biti ni spasilačkih ni ekipa Hitne pomoći, koji će im priteći u pomoć. Dakle, svaki ulazak u vodu biće isključivo na sopstvenu odgovornost. Preporučujemo da iskoriste ostale sadržaje na Adi i da tako provedu prijatno i kvalitetno vreme u prirodi, prenosi portal Kurir.

Ove godine nadležni su veliku pažnju posvetili bezbednosti na plažama. O kupačima je svakodnevno brinulo od 40 do 60 spasilaca.


Nažalost, ovogodišnje leto na Adi obeležila je i jedna tragedija. Krajem jula u Savskom jezeru utopio se Andrija S. (19), nakon skoka sa pedaline. On je potonuo na središnjem delu jezera, u zoni koja nije bila obeležena za kupanje. Potraga za njegovim telom trajala je satima.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR