Glas Javnosti

ZAVEJANI U SRED APRILA: Majka s detetom bila zarobljena na Goliji, iz smetova ih spasla žandarmerija

Društvo
Autor: Glas javnosti

Ekipa Civilne zaštite opštine Ivanjica i pripadnici Žandarmerije učestvovali u spasavanju putnika na Goliji

Jak sneg i vetrovi zadesili su planinu Goliju tokom vikenda i izazvali velike probleme u saobraćaju.


- Bilo je strašno. Bukvalno smo u minutu ostali zavejani. Jak vetar stvorio je smet, nismo mogli ni napred ni nazad. Uplašila sam se jer mi je u autu bilo dete ali sam se trudila da ne paničim. Odmah sam pozvala predsednika opštine Ivanjica koji mi je rekao da ne brinemo, poslaće ekipu i da će sve biti dobro. Međutim mećava nije prestajala, vetar je bio toliko jak a na putu je bilo još zavejanih automobila. U međuvremenu su ljudi koji su iz pravca Odvraćenice išli prema Ivanjici pozvali njihove službe. I eto, hvala Bogu na kraju su svi stigli i izvukli nas iz smetova - priča Milkica G. koja je ostala danas zavejana na putu prema Odvraćenici.

Ekipa Civilne zaštite opštine Ivanjica i pripadnici Žandarmerije učestvovali u spasavanju putnika na Goliji, javlja Infoliga.

Mećava je na kritičnom delu puta prema Odvraćenici stvorila snežne smetove, tako da su iz pravca Ivanjice, bili blokirani kamion šticar i putničko vozilo, dok su iz pravca Odvraćenice bila zavejana tri putnička vozila.

U prekidu je saobraćaj na pravcu Odvraćenica - Preko Brdo. Putari pokušavaju da probiju taj putni pravac ali im posao otežavaju sneg koji veje i jak vetar. Pripadnici Žandarmerije i dalje su na terenu. Apeluje se na putnike da zbog nepovoljnih vremenskih prilika ne kreću prema ovom mestu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR