Glas Javnosti

ZATVORITE PROZORE VEČERAS u ovim delovima Beograda, ZAPRAŠUJE SE protiv komaraca (SPISAK LOKACIJA)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Sektor ekologije javno-komunalnog preduzeća "Gradska čistoća" apeluje na građane da ekipama omoguće nesmetan rad, a na pčelare da zaštite pčele

Danas će se nastaviti suzbijanje komaraca u Beogradu, najavio je Sektor ekologije javno-komunalnog preduzeća “Gradska čistoća” i apelovao na građane da njegovim ekipama omoguće nesmetan rad, a na pčelare da zaštite pčele.

Od 18 do ponoći “tretman uređajima sa zemlje” će se vršiti od Makiša ka Umci, na nasipu od Crvenke ka Dunavcu, kao i na nasipu od Dunavca ka Jabučkom ritu, saopštilo je to preduzeće.

Biće prskanja na lokacijama Dunavac, Preliv, Vrbovski, Besni Fok, Kovilovo, Jabučki i Glogonjski rit, Umka, Ada Huja, Višnjica, Višnjička banja, Stara Karaburma, kao i Gornji i Donji Kalemegdan.

Zatim i Dorćol, Novo groblje i Ulica Svetog Nikole, Zvezdarska šuma, Šumice, Hajd park, Banjička šuma, novobeogradski blokovi 12, 18, 19, 19a, 44, 45, 61, 62, 63, 64, 70, 70a, 71, 72, su lokacije gde će se uništavati komarci.

Tretman će se raditi i na lokacijama Belvil, Savski nasip, Ušće, Sajmište, Mirijevo, Ćalije, Ostružnica, Retenzija, Lion, kao i Sportski centar “Olimp” do Ulice Mite Ružića.

Ukoliko se vreme pogorša, tretman će biti odložen za naredni dan, preneo je Beoinfo.

Preparat koji se koristi za suzbijanje komaraca je registrovan od Ministarstva za zaštitu životne sredine i upisan u Privremenu listu biocidnih proizvoda, te građani nemaju razloga za brigu, kaže preduzeće.

Ipak, iz Gradske čistoće su apelovali na pčelare da zaštite pčele na lokacijama gde se obavlja suzbijanje komaraca.

Glas javnosti / O10S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR