Glas Javnosti

ЗАТВОРИ У ПИРОТУ, ПОЖАРЕВЦУ И ВРШЦУ КАРАНТИН ЗА НЕПОСЛУШНЕ

Društvo
Autor: Јужне вести

Део објекта притворске јединице у Пироту биће преуређен и претворен у карантин за грађане који прекрше меру самоизолације због епидемије корона вируса.

Премијерка Ана Брнабић најавила је уређење специјалних објеката за карантин, намењен грађанима из иностранства који крше забрану изласка из кућа.

Министарство правде у сарадњи са Управом за извршење кривичних дела одредило је да се карантини успоставе у Вршцу, Пожаревцу и Пироту.
Објекти у Вршцу и Пожаревцу већ су у функцији, а за ове намене одређен је део објекта притворске јединице у Пироту, испоставе Казнено-поправног Завода у Нишу, потврђено је Јужним вестима у Министарству правде.

Он и даље није у функцији, просторије се сређују, а очекује се да у наредних пар дана буде спреман да евентуално прими грађане који прекрше меру самоизолације.

Министарство правде упутило је правосудним органима у Србији препоруке за поступање у случајевима у којима грађани, не поштујући мере самоизолације, чине кривично дело непоступање по здравственим прописима за време епидемије и кривично дело преношење заразне болести за време ванредног стања, а притворска јединица у Пироту биће један од објеката где ће се спроводити грађани који учине ова кривична дела.

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR