Glas Javnosti
Posta

ZAŠTO SVE VIŠE POLICIJSKIH ISTRAGA DUGO OSTAJU BEZ EPILOGA U TUŽILAŠTVU U KRALJEVU, GDE JE PREMEŠTEN I 'SLUČAJ PALMA'

Društvo
Autor: Glas javnosti

Kada je Apelaciono javno tužilaštvo u Kragujevcu odlučilo je da za postupanje u predmetu povodom navoda Marinike Tepić protiv Dragana Markovća Palme, ovlasti, umesto tužilaštva u Jagodini njihove kolege iz Kraljeva, mnogima se to učinilo dobrim rešenjem jer bi se tako  izbegao mogući lokalni uticaj moravskog političkog moćnika ali ovih dana sve su glasnija i bitno drugačija mišljenja.  

Najglasnije takve sumnje stižu, baš, iz Kragujevca, pa tako preko svog uticajnog portala ucentar.rs portal podsećaju na slučajeve u kojima je njihova policija završila istrage, kao što su:  Centar za socijalni rad „Solidarnost“, JP Stambeno, JP „Energetika“, JP „Tržnice“, kao i možda najpoznatije afere „šiptarske diplome“, ali  i diplomske studije 44 medicinskih sestara iz Hrvatske što godinama, što  mesecima nemaju epiloge u tužilačkim istragama  u Kraljevu!

U gradu na Lepenici pominje se i navodni “opšti rat” na relaciji gradova Kragujevca i Kraljeva, na ove teme.

-Nije to, verujte, ništa navodno, to je ozbiljan pravosudni sukob, pa je nedavno u Ministarstvu pravde Republike Srbije u Beogradu održan sastanak na kome su prisustvovali naš gradonačenik, Nikola Dašić, ali i čelnici kragujevačkog tužilašta, dok je sa te druge strane bila glavna tužiteljka iz Kraljeva, Sanja Protić, koja u prestonici ima dobru političku zaleđinu. Naši traže premeštanje Specijalnog odeljenja za borbu protiv korupcije iz Kraljeva u Kragujevac i osnivanje još  jedne komisije za polaganje pravosudnih ispita. U pitanu je veliki problem našeg pravosuđa, baš zbog duge centralizacije u Beogradu i Novom Sadu, - objašnjava novinarski izvor Glasa javnosti iz Kragujevca, koji i dodaje:

- Ovaj sastanak se, inače, odvijao pod budnim okom ministarke Marije Obradović, koja je iz Kraljeva. Ovde je javna tajna da je uspon u karijeri glavne tužiteljke Sanje Protić vezan za sve veču politički moć jedne takođe još moćnije žene, njene sugrađanke iz Kraljeva, sadašnje ministarke Marije Obradović. Ona je, slobodno možemo reći, najjači političar ne samo u Kraljevu, već i u celom okrugu, a ne zaboravimo da je već četvrti  put i narodni poslanik u Skupštini Srbije, - priča novinrski izvor Gasa javnosti i dodaje da se ne treba “previše radovati” što je sada najinteresantniji medijski slučaj o Draganu Markoviću Palmi prebačen u Kraljevo, jer može i on da lako završi u “crnoj rupi” prolongiranih i opstruiranih istraga.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 
 

HOROSKOP