Glas Javnosti

Zaštitnik građana: Prijavljivanje nasilja je ključni momenat u sprečavanju tragedije

Društvo
Autor: Glas javnosti

Neprijavljivanje nasilja može dovesti do fatalnog ishoda

Zaštitnik građana Zoran Pašalić rekao je danas povodom obeležavanja Nacionalnog dana sećanja na žene žrtve nasilja, da to nije samo simboličan čin, već je poziv celom društvu na akciju i solidarnost u stvaranju društva u kojem će svaka žena biti zaštićena i podržana.

On je dodao da je od početka godine ubijeno devet žena u porodičnom ili partnerskom nasilju.


Pašalić je rekao da je 18. maj posvećen svim ženama kojima su, najčešće emotivni partneri, oduzeli život u izlivu besa i ljubomore, odnosno od straha da budu napušteni, ali i svim ženama koje su pretrpele bilo koji oblik nasilja do kojih nije smelo doći, a navodi se u saopštenju Zaštitnika građana. 

Kako se dodaje, nasilje nad ženama predstavlja ozbiljan problem koji pogađa sve segmente društva, bez obzira na socijalni ili ekonomski status.

Ključni trenutak u sprečavanju tih tragedija je reagovanje na prve naznake nasilja, ocenio je zaštitnik građana.

"Neprijavljivanje nasilja može dovesti do fatalnog ishoda. Zbog toga ponovo apelujem na sve građane da bez odlaganja prijave saznanja, ali i svaku sumnju da se u njihovoj blizini ili okruženju desilo ili dešava nasilje nad ženama. Moramo shvatiti da je svaki vid nasilja zabranjen i da svako od nas snosi odgovornost ukoliko ga ne prijavi", rekao je Pašalić.

Glas javnosti U01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR