Glas Javnosti

ZARATIO SINDIKAT ZAPOSLENIH POLICIJE SA ČELNICIMA MUP-a zbog SUSPENZIJE koleginice koja se borila za SLOBODU GOVORA!

Društvo
Autor: Glas Javnosti

Sindikat zaposlenih policije u kratkom roku uputio je dva oštra saopštenja načelniku Policijske stanice Obrenovac i čelnicima MUP-a Srbije zbog nedavne suspenzije i oduzimanja polovine plate, do okončanja disciplinskog postupka, njihove koleginice Jelene Simić koja je delila takozvani Proglas građanima o zaštiti njihovog zdravlja, koji se očigledno kosi sa proklamovanim merama Kriznog štaba.

U poslednjem obraćanju višim instancama  u MUP-u, koje može da se shvati i kao apel javnosti, Sindikat zaposlenih policije dosta prilično oštro poručuje nadređenima zbog slučaja suspenzije njihove kolegnice Jelene Simić, koje prenosimo u većem delu:

Poruka načelniku Policijske stanice Obrenovac i vrhu MUP-a

"Dobro pročitajte izjavu Jelene Simić, dobro zapamtite njeno lice, zapamtite ovaj dan kada ste Jelenu udaljli iz MUP-a i njoj i deci uzeli pola plate. Rukovodstvo sindikata vam poručuje da sada očekujete nešto neočekivano, a Jelene će se vratiti mnogo jača što vi možete zamisliti, jer smo mi uz narod, Ustav Republike Srbije, zakone i legitimnu Skupštinu i Vladu. VI se gospodo polako spremajte da budete procesuirani zbog mnogih krivičnih dela a posebno zbog krivičnog dela protiv čovečnosti."

Foto: Glas javnosti

U prethodnom pismu su iste adrese posetili da moraju da poštuju Ustav  zakone ali i da neće uplašiti njiihovu koleginicu Jelenu, majku dva deteta koju su udaljili sa posla iako ima stambeni i kreš kredit…     

Kao i u mnogim prethodnim obraćanjima javnosti Sindikat zaposlenih policije je prepoznat i  tako što ih započinje pozivanjem “na član 46. Ustava RS u kojem se garantuje sloboda mišljenja, izražavanja i govora kao i u skladu sa Zakonom o dostupnosti informacija, Sindikat zaposlenih policije vam se obraća sa hitnim zahtevom i vašom reakcijom...”

Na društvenim mrežama objavili su zaspisnik sa izjavom Jelene Simić koju je dala kao policijski službenik svojoj policijskoj stanici u Obrenovcu, u kojoj se navodi:

-Kao radnik zaposlena u MUP-u zakletvu sam dala Republici Srbiji, nikavim predsednicima, načelnicima, šefovima i sl., kao što sam navela, isključivo poštujem Ustav i zakone Republike Srbije . Kao potpresednik Sindikata zaposlenih policije sam bila u obavezi da delim Proglas građanima o zaštiti njihovog zdravlja, što je regulisano čl. 24 i čl. 25 Ustava Republike Srbije, a i  preporuka Svestske zdravstvene organizacije je da se maske ne nose i da nanose više štete nego koristi…- izjavaila je Jelena Simić uz opasku da Krizni štab nije zakonom uređeno telo, već savetodavno, da je formiran u pravnom vakuumu…

Foto: Glas javnosti

 Nakon ove njene izjave iz Direkcije policije Uprave za grad Beograd Jeleni Simić je stiglo rešenje da se “privremeno udaljava sa rada” zbog pokretanja disciplinskog postupka zbog “teže povrede službene dužnosti iz člana…” I da če to trajti do okončanja pomenute procedure kao i da će joj od tada biti isplaćivana tek polovina plate. Naravno i da žalba na rešenje ne odlaže izvršenje, kako u onom vojničkom PeEsu.

Na pozive i ostavljene poruke, na dostupne brojeve, u redakciju Glas javnsti još nisu stigli komentari i dodatna argumentacija iz Sindikata zaposlnih policije za ovako obraćanje svojim nadležnima u MUP-u, koje ćemo svakako objaviti kada ih bude. Druga strana je očigledno rekla svoje rešenjem Jeleni Simić a pozanto je da nisu skloni da se dodatno izjašnjavaju nakon ovakvih odluka.

 (Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR