Glas Javnosti
posta

ZAPOSLENI U NOVOSADSKOM SUDU OGUGLALI NA DOJAVE O BOMBAMA, ali svaka ih košta 20.000 evra!

Društvo
Autor:

Dojave o lažnim bombama u zgradi novosadskog suda papreno koštaju poreske obveznike.

Samo u julu bile su četiri dojave, a od početka 2020. godine čak 11 puta. Zapisničarka Milena Milunović objašnjava da je prva dojava izazvala određenu vrstu panike kod zaposlenih.

- Sama evakuacija svih ljudi iz zgrade stvara neprijatan osećaj... Danas već to doživljavamo na malo drugačiji način - rekla je ona.

Referent Biljana Vučković napominje da se za 20 godina, koliko radi u novosadskom sudu, mnogo puta našla u situaciji da se zgrada evakuiše zbog dojave o bombi

 

- Danas, iako postoji određena bojazan za sopstvenu bezbednost, nema takvog straha koji je bio ranije - naglašava refent.

Zapisničarka Vesna Kovačević dodaje da zbog realnosti na terenu nije moguće da o postavljenoj bombi svi budu obavešteni u isto vreme.

- Dešava se da jedni saznaju odmah, jedni posle pola sata kada je pola zgrade već provereno. Tek kad se čuje zvuk sirene jer još nisu stigli da nas obeveste, bude malo većeg uzbuđenja, kako mi to nismo čuli i kako već nismo znali, ali u suštini nekog velikog straha nema - dodaje zapisničarka.

Sudija Ivana Josifović navodi da to remeti suđenja.

 

- To remeti nam tok rada. Najveću štetu u svmu tome imaju naši građani. Samo na parničnim postupcima dok se na sat i po isprazni zgrada mora doći odlaganja bar pet suđenja - podvlači sudija.

Kako kaže, ništa bolja situacija nije ni u krivičnom sudu, gde pritvorenik koji je trabao da bude oslobođen čaka, na primer, sledeće ročište da izađe iz zatvora.

Iako, kako vele iz novosadskog suda, mogu da nađu način da nastave rad, svaka dojava o bombi u zgradi suda građane Srbije košta više od 20.000 evra.

U zgradi se nalaze Osnovni, Viši, Apelacioni i Privredni sud u Novom Sadu kao i nadležna tužilaštva.

(Glas javnosti/Kurir TV)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR