Glas Javnosti

ŽAO NAM JE, NEVINI ĆE STRADATI, NEMA DRUGOG NAČINA: Jeziv mejl stigao osnovnim školama u Srbiji, oglasilo se Ministarstvo prosvete

Društvo
Autor: Glas javnosti

U više osnovnih škola širom Srbije jutros su stigle dojave o postavljenim bombama.

Razredne starešine obavestile su roditelje da deca ne dolaze u školu dok se na završi provera.

Kako saznajemo, dojave su stigle u škole u Beogradu, Novom Pazaru, Negotinu, Valjevu, Kragujevcu, Arilju, Novoj Varoši, Obrenovcu, Vojvodini.

"Eksplozivna naprava postavljena u školi. Nećemo se sakriti. Ubistva će biti potrebna. Mi ćemo ubiti. Biće potrebno uništenje. Uništićemo. Iskreno nam je žao što će nevini stradati. Nema drugog načina. Srušićemo srpsku vladu. Naše oči su uprte u predsednika Srbije i njegovu pratnju. UBIĆEMO SVE” – navodi se u jezivoj poruci koja je stigla školama.

Kontradiverzione jedinice MUP-a će pregledati škole, nakon čega će biti poznato kada će deca moći da se vrate u klupe. Kontradiverzoioni pregledi su u toku.

Osim u Arilju i Novoj Varoši dojava o postavljenoj bombi ovog jutra stigla je i u Osnovnu školu u Preljini. Svi đaci i zaposleno osoblje odmah su evakuisani.


"Zbog potencijalne opasnosti svi su poslati kućama. Policija je na licu mesta i pregleda teren. Ukoliko se ne pronađe ništa i utvrdi da je situacija bezbedna, đaci iz druge smene danas će ići u školu normalno, dok će đaci iz prve smene nastavu imati onlajn", rekao je za RINU Radojle Čolović direktor Osnovne škole u Preljini.

Ovog jutra zbog dojave i bimbama evakuisani su đaci i iz osnovnih škola na teritoriji Gornji Milanovac i Ljig.

Kako javlja dopisnik Kurira, i u svim Osnovnim školama u Boru jutros su stigle dojave o postavljenim bombama. Svi osnovci Bora jutros su vraćeni kućama, a u policiji nam je potvrđeno da su u toku kontradivizioni pregledi.

- Danas deca nisu ni ušla u zgrade škola, a nastava će se odvijati online- izjavio je Radiša Petković, koordinator rada borskih Osnovnih škola.

Oko deset novopazarskih osnovnih škola dobilo je jutros dojavu o postavljenoj bombi, saznaje indeksonline.

Za sada, dojave su potvrđene u OŠ “Bratstvo”, “Desanka Maksimović”, “Vuk Karadžić”, “Ćamil Sijarić”, “Meša Selimović”, “Stefan Nemanja”, “Avdo Međedović”, a kako nezvanično saznajemo, dojave su stigle svim osnovnim školama u Novom Pazaru.

Dojave o postavljanju bombe stigle su jutros i u kragujevačkim osnovnim školama Svetozar Marković, Stanislav Sremčević, Moma Stanojlović, Mirko Jovanović, 19. oktobar Maršić, Radoje Domanović, Jovan Popović, Vuk Kradžić, Đura Jakšić. Učenici su vraćeni sa nastave, piše ucentar.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR