Glas Javnosti

ZANIMLJIVA PRIČA: OPKLADA

Društvo
Autor: Glas javnosti

Jednog lepog dana u Kanadsku nacionalnu banku, noseći torbu prepunu novca, uputila se jedna mala postarija gospođa.
U banci je insistirala na tome, kako mora da razgovara s predsednikom banke, da bi otvorila svoj štedni račun, jer po njenim rečima, ‘to je puno novca!’.
Nakon niza zavrzlama, banka joj je konačno dozvolila prijem u kancelariji predsednika banke (klijent je uvek u pravu!).
Predsednik banke upita gospođu, koliko novca zapravo želi da položi.
Ona je odgovorila ‘165,000 $’ i sasula gotovinu iz svoje torbe na njegov sto. Predsednika je naravno zanimalo, odakle joj toliko gotovine, pa je priupita:“ Vrlo sam iznenađen, što nosite toliko gotovine sa sobom. Gde ste zaradili sav taj novac?”
Gospođa odgovori: “Na opkladama.”
“Na opkladama !?!?
Kakve su to opklade?” upita predsednik banke...
Gospodja mu odgovori: “Pa, na primer, kladim se u 25,000 $ da su Vaša jaja kvadratna.”
“Ha, ha, ha”, nasmejao se predsednik.
“To je baš glupa opklada.”
Gospođa ce na to: “Znači, Vi biste prihvatili moju opkladu?”
“Naravno”, reče predsednik. “Kladio bih se s Vama, da moja jaja nisu kvadratna!”
Mala postarija gospođa tada reče: “Dobro, ali budući da se radi o velikom iznosu novca, smem li sutra u 10:00 pre podne dovesti svog advokata kao svedoka?”
“Naravno!” ...odgovorio je predsednik banke sigurno.
Te je noći predsednik banke bio vrlo nervozan, proveo je nekoliko sati pred ogledalom proveravajući svoja jaja, okrećući se stalno s leva na desno...i obratno...
Proveravao ih je sve dok nije bio potpuno siguran, da nema načina da njegova jaja budu kvadratna i da će sigurni dobiti opkladu !!!
Sledećeg jutra, tačno u 10:00 pre podne, u kancelariji predsednika Kanadske nacionalne banke pojavila se gospođa sa svojim advokatom i ponovila svoju opkladu: ‘25,000 $ da Predsednik banke ima četvrtasta jaja!’
Predsednik se ponovo složio s opkladom, a postarija gospođa je zatražila da skine pantalone, kako bi svi mogli videti što Predsedniku banke nije bilo milo, ali....
Gospođa je pristupila sasvim blizu njegovih jaja i priupitala ga, može li ih opipati?
“Ok’, reče predsednik banke, ‘25,000 $ je mnogo novaca, pa pretpostavljam, da hoćete biti apsolutno sigurni kakva su moja jaja....
”Dok ga je gospođa držala za jaja Predsednik banke je primetio, kako njen advokat počeo lupa glavom o zid !?! Predsednik upita gospođu:
“Šta se, dođavola, događa s Vašim advokatom?”
“Ništa, osim što sam se s njim kladila u 50.000 $, da ću danas tačno u 10:00 pre podne, imati u svojim rukama jaja Predsednika Kanadske nacionalne banke.”

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR