Glas Javnosti

Zahtev za smenu dIrektorke Laze Lazarevic: Mobing,bahatost,korupcija i muke psihijatrijskih pacijenata

Društvo
Autor: Glas javnosti

Prateci krajnje neprijatnu situaciju i medjusobne optuzbe VD direktora Laze Lazarevic profesorke Ivane Staševic Karličić sa jedne strane i tri ujedinjena sindikata koji najavljuju veliki strajk za 29.septembar sa bezslovnum zahtevom za smenu direktorke Ivane Stasevic

Pokusali smo da udjemo u problematiku sukoba za sada nepomirljivih strana i najvecoj psihijatrijskoj klinici u Republici Srbiji. Kriza koja potresa Lazu Lazarevic je svakako jedna od najvecih u dugotrajnoj istoriji poznatog psihijatrijskog kolektiva.

Od prvog upozoravajuceg strajka  /tri sindikata/ za  bezslovnu smenu v.d  direktorke klinike Doktor Laza Lazarevic  Ivane Staševic Karličić, situcija u javnosti i samoj  bolnici  se nesmiruje.
 
Prvu grupu zaposlenih  cine ,Tri  ujedinjena sindikata koji direktorku Ivanu Staševic Karličić prozivaju  za mobing  kao  i  za teška krivicna dela zloupotreba i sukoba interesa/vlasnistvo šest starackih domova  u  Begradu, korupciju,nestručan i nesavestan rad.
Druga grupa zaposlenih  je u velikom strahu ćute ,plašeći se otkaza  i sankcija.
Treca  grupa
direktorku podržavaju nazivajuć i je prvom danom srpske psihijatrije i budućom  ministarkom  zdravlja kao i ženom koja je uvek spremna da pomogne.

Šta kaže  javnost u ova teška vremena kada psihijatrijske  bolesti osvajaju nase drustvo, kada se mentalne bolesti šire kao epidemija.
Javnost i drustvo su takodje podeljeni jedni direktorku hvale,ističući njen lep izgled, večiti osmeh na licu ,hedonizam i uspesnost da "napravi veliki novac u velikom gradu"
Direktorka Ivana Staševic je u vise navrata dokazala da nije samo lekar, da ima sluha za estradu,da voli luksuz i da nikada neće ostariti, jer misli da plastična hiturgija spašava savremene i  bogate zene od starosti. Direktorka Ivana fantasticno se uklapa sa mladjim generacijama ,koji su preuzeli upravu u Lazi Lazarevic,dok su stari i iskusni lekari napustili bolnicu  ili su skrenuti u drugi plan jer se neuklapaju u novi režim  poslovne kulture klinike "Dr Laza Lazarevic" koji je v.d direktora uspostavio i primenio.

Dok se novci troše na gluposti i bahatos, pacijentima i zaposlenima je sve teze i teze. Popularna direktorka Ivana čini sve kako bih bila sto popularnija, angažuje najskuplje fotografe, stiliste, tvrdeći da će vecito ostati mlada ,lepa i bogata.
Što se tice štrajka sindikata direktorka ga nepriznaje navodeći da je reč o malom broju nezadovoljnih i ljubomornih ljudi, koji nemaju nijedan jedini razlog  za protest i da su nezadivoljstva lične prirode.

Ali sta kazu pacijenti i njihove porodice. Šta kažu očajni ljudi ,koje nezanima, kič, estrada, plastika, bogatstvo direktorke Ivane Staševic Karličić koja je prema " Blicovoj "anketi medju 100 najuticajbih i najbogatijih žena u Srbiji.
Kako izaći iz svega ovoga, što vec duže vreme uznemirava  psihijatrijske pacijente i potresa domacu javnost.

Odgovor je " tesko onome ko se razboli i koga snadju muke " reci su Gordane F. čiji se brat leči preko dve i po decenije u bolnici Laza Lazarevic. Mišljenje gospodje Gordane da je stanje u bolnici katastrofalno. Neznam koga da krivim za sve ovo. Direktorka  Ivana mi je u početku bila izuzetno simpatična, ali sada kad se u "Lazi" - nezna "ni ko pije ,ni ko placa " razmisljam da mog brata vodim u Novi Sad, Kovin ili u Kragujevac na lečenje.
Gospodja Gordana istice da sve moze da razume - jer i ona imam  veliku i zrelu cerku, razmem mladost i savremenost direktorke, ali i da je mom bratu hitno potrebna pomoć i da je on navikao na ozbiljne i iskusne lekare kojih  danas sve manje ili ih više nazalost nema u bolnici Dr Laza Lazarevic.


Antrofile
Reagivanje na strajk upozorenja od 23.septembra i najava velikog strajka zakazanog 29 septembar u 14casova ispred bolnice Laza Lazarevic. Aktuelni dogadjaji pokrenuli su veliku javnu debatu na drustvenim mrežama,koje dobijaju dimenziju SKANDALA

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR