Glas Javnosti

NOVI STARI REPUBLIČKI JAVNI TUŽILAC! Zagorka Dolovac treći put izabrana!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Skupština Srbije izabrala izabrala je večeras Zagorku Dolovac za Republičkog javnog tužioca, kojoj će to biti treći mandat, budući da je na funkciji od 2010. godine

Novi šestogodišnji mandat Zagorke Dolovac počinje u januaru 2022.godine, javljaju agencije.

Ona je ranije predstavila Državnom veću tužilaca program organizacije i unapređenja rada javnog tužilaštva za period od 2022. do 2028. godine.

Navela je da su joj prioriteti u radu odlučna borba protiv kriminala, naročito protiv korupcije, jačanje međunarodne saradnje, povećanje efikasnosti krivičnog gonjenja kroz efikasnu primenu tužilačke istrage.

- Nadam se da ću biti u mogućnosti da nadogradim prethodno ostvareno i još više doprinesem vladavini prava i efikasnijem radu pravosuđa - navela je tada Dolovac.

Dolovac je rođena u Novom Sadu, završila je gimnaziju u Sremskim Karlovcima, diplomirala je na Pravnom fakultetu u Novom Sadu 1989. godine, a pravosudni uspit je položila 1992. godine. Od 2004. do 2007. bila je zamenik okružnog javnog tužioca u Novom Sadu, od 2007. do 2009. nalazila se na mestu v.d. okružnog javnog tužioca u Beogradu, a od 1. januara 2010. je Republički javni tužilac.

Javnog tužioca na predlog Vlade bira Narodna skupština sa liste kandidata koje utvrđuje Državno veće tužilaca i na period od šest godina.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR