Glas Javnosti

ZABELELA SE SRBIJA: Jutro posle Božića osvanulo sa snegom, pada skoro u celoj Srbiji (VIDEO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Sneg je ovog jutra dočekao Beograđane i Novosađane, a već juče, na Božić, zabelelo se i na planinama.

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) najavio je ranije da se u Srbiji danas očekuje oblačno, mestimično s kišom, na visokim planinama sa snegom, a sada su se na društvenim mrežama pojavili snimci snega sa Zlatibora.

Sneg je pao u Novom Sadu.


U Beogradu jutros se nije zadržavao puno na saobraćajnicama, ali je ipak otežavao vožnju pojedinim vozačima.

Tokom noći pad temperature

Podsetimo, kako je najavljeno, tokom noći sa padom temperature kiša je prerasla u sneg i u nižim predelima, prvo na severu, zapadu i jugozapadu, a zatim će ići ka centralnim krajevima Srbije, tako da je već jutros mestimično formiran manji snežni pokrivač. Duvaće umeren i jak severozapadni vetar, naveo je Republičkog hidrometeorološkog zavoda.



Na području Beograda, kako je najavljeno, očekuje se oblačno vreme, povremeno s kišom, a u drugom delu noći kiša će preći u sneg.

Prognoza za naredne dane

Danas će biti hladno i vetrovito, povremeno sa snegom, uz stvaranje snežnog pokrivača, osim u Negotinskoj krajini.

U utorak (09.01.) u većini mesta ledeni dan sa dnevnom temperaturom ispod 0 °C, pre podne uz provejavanje slabog snega, posle podne prestanak padavina.

U drugoj polovini sedmice očekuju se umereni i jaki jutarnji mrazevi i ponegde magla. Danju suvo uz delimično razvedravanje ali će se zadržati hladno vreme, u većini mesta dnevna temperatura oko 0 °C.




Glas javnosti/B06S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR