Glas Javnosti

Princeza od Velsa danas proslavlja 42. rođendan: Ovim je Kejt osvojila princa Vilijama

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

Prelepa osobina Kejt Midlton koju princ Vilijam obožava

Danas je dan kada princeza od Velsa, Kate Middleton, obeležava svoj 42. rođendan. Rođena 9. januara 1982. godine u Kraljevskoj bolnici Berkšir u Redingu, Kate je svojom izuzetnom pričom o usponu iz običnog života do statusa jedne od najprepoznatljivijih kraljevskih ikona modernog doba fascinirala i inspirisala ljude širom sveta.


Kao starija ćerka Mišela i Kerol Midlton, Kejt je odrasla u idiličnom Baklberiju u Berkširu. Njen put je započeo u elitnom koledžu Marlboro, a zatim je nastavila svoje obrazovanje na Univerzitetu Sveti Andrej u Škotskoj, gde je studirala istoriju umetnosti. To vreme na univerzitetu obeležilo je prekretnicu u njenom životu.

foto:društvena mreža X

Sudbina je spojila Kejt i princa Vilijama, sina princa Čarlsa i pokojne princeze Dajane. Tada je Kejt postala predmet pažnje britanskih tabloida, a paparaci su je pratili u stopu. Iako su je neki tabloidi nazivali "Vejti Kejti" zbog dugog čekanja na prosidbu, osam godina nakon početka veze, princ Vilijam je zaprosio Kate 2010. godine tokom njihovog odmora u Keniji, koristeći prsten svoje pokojne majke.


Venčanje je održano 29. aprila 2011. godine u Vestminsterskoj opatiji u Londonu, privlačeći milione gledalaca širom sveta. Na taj dan, 29-godišnja Katarina postala je najstarija kraljevska nevesta u istoriji, ali i najobrazovanija princeza koju je monarhija imala.

foto:društvena mreža X

Nakon venčanja, Kejt Midlton je stekla titulu vojvotkinje od Kembridža, a njen uticaj u britanskoj kraljevskoj porodici postajao je sve značajniji. Par je brzo dobio troje dece - sina Džordža 2013. godine, princezu Šarlot 2015. i princa Luisa 2018. godine.


Međutim, malo ko se seća da su se njih dvoje upoznali i zavoleli tokom studentskih dana, dok su se školovali na Univerzitetu "Sent Endruz" i da su nakratko raskinuli 2007. godine.

Ubrzo je usledilo pomirenje, a njihova ljubav postala je jača nego ikada.

foto:društvena mreža X

Od kada su razmenili bračne zavete, Kejt je postala jedna od najpopularnijih članica britanske kraljevske porodice, a kada je ona u pitanju – javnost hvali sve. Njenu lepotu, odevne kombinacije, humanitarni rad, manire, način na koji odgaja decu...


Sve to impresionira i princa Vilijama, ali, osobina Kejt Midlton koja mu se naročito dopada je to što je uprkos popularnosti ostala jednostavna i "normalna osoba".


foto:društvena mreža X

- Ta deca izgledaju prilično zadovoljno. To je umnogome Kejtina zasluga i načina kako je ona odrastala. Vilijam to jednostavno obožava.

Septembra 2022. godine, nakon smrti kraljice Elizabete, Kejt je postala princeza od Velsa.


Kejt Midlton se takođe izdvojila svojim humanitarnim radom, aktivno učestvujući u brojnim organizacijama i projektima posvećenim mentalnom zdravlju i deci. Tokom godina, postala je omiljeni član britanske kraljevske porodice, osvojivši naklonost čak i najkritičnijih britanskih tabloida.

Prema rečima bivšeg privatnog sekretara para, Jamie Louter-Pinkerton, deo Kejtine privlačnosti leži u njenoj ljubaznosti, skromnosti i neumornoj prirodi. "Ona izdvaja vreme da razgovara sa ljudima", rekao je Louter-Pinkerton, upoređujući je sa kraljicom majkom Elizabetom Drugom, simbolom britanske otpornosti tokom Drugog svetskog rata.


Glas javnosti/I01H/G01S

BONUS VIDEO


Kate Middleton se takođe izdvojila svojim humanitarnim radom, aktivno učestvujući u brojnim organizacijama i projektima posvećenim mentalnom zdravlju i deci. Tokom godina, postala je omiljeni član britanske kraljevske porodice, osvojivši naklonost čak i najkritičnijih britanskih tabloida. Prema rečima bivšeg privatnog sekretara para, Jamie Louter-Pinkerton, deo Kejtine privlačnosti leži u njeno

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR