Glas Javnosti

Ovo su najpopularniji TIKTOKERI za 2023. godinu: A ovo je i najgledaniji Tiktok video

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

Situacija se tokom poslednje dve godine nije puno promenila

Influenser je osoba koju prati određena publika na različitim društvenim mrežama, a koja stvara sadržaj vezan za određenu nišu ili industriju.


Ta osoba u početku stvara sadržaj koji sama i finansira, od rekvizita do proizvoda i stvari koje preporučuje, a nakon sticanja određene popularnosti stiče i plaćena sponzorstva. Ima moć da utiče na odluke o kupovini svoje publike na osnovu svoje stručnosti, autoriteta, popularnosti.


Na različitim društvenim mrežama zastupljeni su različiti video-formati, kraći ili duži, oni koji služe za svakodnevnu komunikaciju, koji prate život influensera ili koji su striktno prodajnog tipa. Biti prisutan na samo jednoj društvenoj mreži odavno nije zastupljeno, a influenseri koji su svoju karijeru počeli na "Jutjubu", sada svoj sadržaj prilagođavaju i "Instagramu" i "TikToku".


Neki zavređuju manju ili veću pažnju, imaju manju ili veću publiku, a neki su snimili samo jedan hit video koji je otišao viralno i to im je donelo veliki novac i slavu.

U eri društvenih mreža možete brzo postati popularan, ali i slavno propasti.


Video koji je objavila kreatorka sadržaja Niadoli je jednostavan, ali moćan u onome što predstavlja za zajednicu lepote. Ona je žena sa najtamnijom kožom i njen sadržaj se bazira na pronalaženju mejkap proizvoda koji odgovaraju njenom tenu. Upravo je njen video najgledaniji "TikTok" video za 2023. godinu.

 


Brz i lak tutorijal za šminkanje dobio je više od 504 miliona pregleda otkako je postavljen u martu.

Ipak, iako je upravo njen video najgledaniji za ovu godinu, ona se ne nalazi na listi najpopularnijih influensera. Ovo su njihovi istaknuti profili.

5. Adison Rej - 88,8 miliona "TikTok" pratilaca

Ako postoji jedno ime koje je gotovo jednako sinonim za slavu stečenu na "TikToku", to je svakako Adison Rej. Najpoznatija je po svojim plesnim koreografijama izvedenim uz popularnu muziku sa mreže i izgradila je izuzetno popularan "Jutjub" nakon njenog uspeha  na "TikToku".


Prijavljeno je da ona zarađuje 8,5 miliona dolara godišnje, iako ta zarada nije zasnovana samo na "TikToku". Zvezda se pojavila u epizodi "Keeping Up With The Kardashians", potpisala je ugovor za više filmova sa "Netfliksom" nakon objavljivanja filma "Hes All That", i lansirala sopstvenu liniju mistova za telo i lice.

4. MrBeast - 89,2 miliona "TikTok" pratilaca

Džimi "MrBeast" Donaldson je jutjuber sa više od 130 miliona pretplatnika, a popularnost je stekao i na "TikToku", kada je početkom ove godine dospeo na peto mesto najpraćenijih.

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели MrBeast (@mrbeast)


Na "TikToku", Džimi i njegovi prijatelji su objavljivali video-snimke u kojima rade bilo šta, od učešća u nekim od najviralnijih trendova, do izvođenja mini-verzija izazova, od kojih su neki i životno ugrožavajući.

MrBeast je dobro poznat po svojim ogromnim projektima kao što je rekreacija igre "Squid Game", ali i po filantropskom radu.

3. Bela Porč - 93,4 miliona "TikTok" pratilaca

Bela Porč je neverovatnom brzom prikupila ogroman broj pratilaca. Američko-filipinska zvezda je otvorila svoj "TikTok" nalog u aprilu 2020. i sada ima preko 90 miliona pratilaca.

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Bella Poarch (@bellapoarch)


Pre slave, influenserka je služila u mornarici Sjedinjenih Država. Slavu je iskoristila da bi promovisale i svoje talente, a njene pesme i spotovi imaju po više stotina pregleda.

Kao što je to slučaj i sa Adison Rej, broj Belinih pratilaca je opao 2023, ali se i dalje drži u vrhu.

2. Čarli Damelio - 151,6 miliona "TikTok" pratilaca 

Iako više nije na prvom mestu, Čarli je i dalje kraljica "TikToka".

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели charli (@charlidamelio)


Sa samo 18 godina, njen uspon na vrh nije bio ništa drugo do spektakularan.

Damelio je eksplodirala na sceni sa svojim video-zapisima plesnih koreografija. Čak je na kraju postala prva zvezda ove društvene mreže koja se pojavila u reklami za Super Boul, što je impresivno dostignuće. Takođe je glumila u muzičkom spotu Čejsa Hadsona za "Americas Sweetheart".

Čarli je takođe postala prva osoba koja je dostigla 10 milijardi lajkova na platformi.

1. Kabi Lame - 162,2 miliona "TikTok" pratilaca

Kabi Lame ima zvanično najpraćeniji "TikTok" nalog. Stvarajući reakcije na mnoge druge video-snimke, kao što je jedan od najomiljenijih video-snimaka platforme u kojem satiričnom mimikom odgovara na nečiji metod guljenja banane, Lame je takođe neverovatno brzo pretekao tada najaktuelnije influensere.

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Khaby Lame (@khaby00)


Postao je multimedijalna zvezda, pojavljivao se u reklamama za velike brendove, a slave i novca mu i dalje ne manjka.


Glas javnosti/T02S

 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR