Glas Javnosti

Ovo je prva fotografija Miloša Bikovića sa sinom (FOTO)

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

Miloš Biković objavio je na Instagramu prvu fotografiju sa sinom Vasilijem, koga je s izabranicom Ivanom Malić dobio 9. januara ove godine.

"Neke važne stvari", stoji u opisu fotografije koju je glumac objavio, a na kojoj pozira nasmejan sa naslednikom, kome je lice prekrio emitkonom smeška.

Biković je inače poslednjih nedelja u fokusu regionalne, ali i svetske javnosti nakon što je HBO produkcija odlučila da mu otkaže angažman u seriji "Beli Lotus" nakon pritiska od strane Ukrajine, te su otišli toliko daleko da su ga optužili da podržava genocid.


Epilog priče je da će srpskom glumcu biti isplaćen celokupni honorar od strane produkcije HBO, a on će novac donirati za obrazovanje mladih umetnika.


Podsetimo, Biković se nakon šokantne odluke HBO produkcije i sam oglasio saopštenjem:

"Odrastao sam u zemlji razorenoj ratom. Kada sam imao 11 godina, dane i noći sam provodio u skloništu, dok je bombardovana moja zemlja i moj rodni grad. Takvu pustoš nikad nikome ne bih poželeo.

Svakim danom je sve više sukoba svuda u celom svetu. Svaki od njih je različit. I svaki od njih je strašan. Voleo bih da svi oni prestanu i da pobedi princip ljubavi.


Danas se protiv mene vodi ciljana kampanja, koja kroz spoljni uticaj stvara ozbiljan presedan, bacajući senku na suštinu umetničke slobode. Rezultat takvog narativa je trijumf besmisla i poraz umetnosti.

Počastvovan sam što sam izbaran da budem deo Belog lotosa, TV serije koju veoma uvažavam, i uz kolege koje izuzetno poštujem. Ipak, moje učešće u njoj nije moguće iz razloga koji su van domena kulture, i ja se neću poklanjati narativu koji ugrožava moj integritet.

Želim da se zahvalim svima koji su bili uz mene, a mojim kolegama želim veliki uspeh u novoj sezoni. Uprkos svemu, ja i dalje verujem da umetnost leči i da može da ujedini čovečanstvo. Stoga će moja uverenja i moja posvećenost umetnosti ostati nepromenjeni".

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR