Glas Javnosti

Kanje Vest se izvinio jevrejskoj zajednici i posvetio se pomirenju

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

U nedavnom potezu, poznatiji kao Ye, Kanje Vest je objavio iskreno izvinjenje upućeno jevrejskoj zajednici putem Instagrama. U poruci pisanoj hebrejskim, Vest je naveo da nikada nije imao nameru da nanese bol ili uvredu, te da duboko žali za situacijama koje su to možda prouzrokovale. Izrazio je svoju predanost popravljanju stvorene štete i težnji ka većem međusobnom razumevanju.


Ovaj gest dolazi kao odgovor na ranije antisemitske komentare koje je izneo, uključujući i onaj koji se odnosio na Didija, sugerisući da je pod uticajem jevrejske kontrole. Ovi komentari su započeli val prekida saradnje sa Vestom od strane Adidas-a i drugih brendova, te su potaknuli ozbiljne kritike javnosti.

Uz to, kontroverzne izjave Vest je ponovio i prilikom spominjanja Hitlera pozitivno u jednom intervjuu, što je samo pojačalo negativne reakcije. Iako je privremeno bio suspendovan sa društvene mreže X (poznatije kao bivši Twitter), njegov nalog je kasnije reaktiviran, što mu je omogućilo da koristi platformu za izražavanje žaljenja i poziva na jedinstvo.

Glas javnosti

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR