Glas Javnosti

ZA ZADUŠNICE SUNČNANO ALI ONDA SLEDI PREOKRET: Nakon lepog vremena stiže IZNENAĐENJE

Društvo
Autor: Glas javnosti

Danas će temperature ići do 20 stepeni

U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i toplo vreme za ovo doba godine, a slaba kratkotrajna kiša moguća je tek ponegde na severoistoku Srbije.

Topljenje snega na planinama


Na planinama će doći do intenzivnijeg topljenja snežnog pokrivača, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

Duvaće slab i umeren vetar, a u Vojvodini, istočnoj Srbiji i planinskim predelima povremeno i jak. Najniža temperatura biće od minus dva na jugu i jugoistoku zemlje do osam stepeni u Beogradu, najviša od 14 na jugu do 20 stepeni na zapadu Srbije.



U Beogradu će ujutru biti umereno oblačno, a tokom dana pretežno sunčano i toplo vreme, uz slab i umeren vetar. Najniža temperatura biće od pet do osam, najviša oko 18 stepeni.

Meteorološke prilike biće relativno povoljne za većinu hroničnih bolesnika, a oprez se savetuje osobama sa srčanim problemima. Moguće meteoropatske reakcije su glavobolja i poremećaj sna.


Do 20 stepeni


"Danas i sutra maksimalne temperature u većini mesta od 14 do 20 stepeni. Uslova za slabu kišu danas biće samo na severoistoku i istoku Srbije, a sutra posle podne i uveče na severu, a tokom noći ka ponedelјku kratkotrajno i u ostalim krajevima. Zapadni i jugozapadni vetar u pojačanju. Usled porasta temperature intenziviraće se toplјenje snega u planinskim predelima", najavio je RHMZ.


Upaljen meteoalarm

Upaljen meteo alarm Žuti meteo alarm na snazi je u istočnoj, jugoistočnoj i jugozapadnoj Srbiji, kao i na predelu Kosova i Metohije, zbog snega i leda, a to znači da vreme može biti potencijalno opasno. "Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike", objavio je RHMZ.




Vreme narednih dana


U nedelju takođe toplo za ovo doba godine sa sunčanim periodima. Popodne dolazi do naoblačenja na severu Vojvodine koje će usloviti kišu krajem dana po Vojvodini, a u noći ka ponedeljku i u centralnim predelima Srbije. Vetar slab zapadni i jugozapadni, na severu Vojvodine i u Timočkoj Krajini umeren zapadni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura od -2°C do 7°C, a maksimalna od 14°C do 17°C. Uveče kiša po Vojvodini koja se premešta ka jugu, a u ostalim predelima suvo do ponoći. Temperatura u 22h od 5°C do 10°C.



U ponedeljak malo hladnije sa prolaznom kišom na jugu Srbije, a u planinama iznad 900 metara nadmorske sa snegom koji brzo prestaje. Na severu Srbije nastupa razvedravanje već u toku jutra, a sredinom dana se razvedrava i u centralnim predelima.

U utorak i sredu pretežno sunčano i znatno toplije od proseka, u toku dana oko ili malo iznad 15°C. U četvrtak na petak je moguće naoblačenje sa kišom.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR