Glas Javnosti

ZA SVE ZAINTERESOVANE: Otvoreni konkursi za prijem u specijalne jedinice Vojske Srbije

Društvo
Autor: Glas javnosti

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije raspisali su konkurse za prijem specijalaca.

Raspisan je konkurs za prijem novih pripadnika u 63. padobransku brigadu, 72. brigadu za specijalne operacije i Odred vojne policije specijalne namene "Kobre", na osnovu odluke predsednika Republike i vrhovnog komandanta Aleksandra Vučića, saopštilo je Ministarstvo.

"Mladići i devojke, državljani Republike Srbije, do 30 godina starosti prijave mogu podneti do 31. marta za prijem u neku od elitnih jedinica naše vojske, a oni koji ispune opšte i posebne uslove, biće upućeni na odgovarajuća medicinska testiranja i psihološke procene, a zatim i na ulazne provere fizičkih sposobnosti", navodi se u pozivu.

Mogućnost prijavljivanja na konkurse imaju i kandidati koji nisu odslužili vojni rok sa oružjem, s tim što će, pre upućivanja na selektivnu obuku, morati uspešno da savladaju osnovnu vojnu obuku.


Kandidati koji zadovolje stroge zdravstvene, psihofizičke i bezbednosne kriterijume biće upućeni na selektivnu obuku koja se sastoji iz više eliminacionih faza.
 
Najuspešniji kandidati dobiće priliku da stupe u profesionalnu vojnu službu na određeno vreme u trajanju od šest meseci uz mogućnost produžetka ugovora o radu na period do tri godine i njegovog kasnijeg obnavljanja.
 
Sve koji steknu zvanje pripadnika elitnih sastava Vojske Srbije očekuje kontinuirana obuka i usavršavanje, rad sa najsavremenijim naoružanjem i opremom kao i stimulativna osnovna zarada u iznosu od oko 200.000 dinara koja će se, u zavisnosti od nivoa osposobljenosti i formacijskog mesta, značajno uvećavati.
 
Mesto rada budućih pripadnika 63. padobranske brigade biće u Nišu. Oni koji budu primljeni u 72. brigadu za specijalne operacije službovaće u garnizonu Pančevo, dok će budući pripadnici "Kobri" raditi u Beogradu, navodi u saopštenju Ministarstvo.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR