Glas Javnosti

ZA PUN REZERVOAR TREBA TI 100 EVRA! Vozači uplašeni, ne znaju kako će izdržati nove udare

Društvo
Autor: Glas javnosti

Prethodnih dana smo svedoci gužvi na benzinskim pumpama, gde su uplašeni građani pravili zalihe.

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić najavio je novo poskupljenje goriva od 2 dinara, s druge strane, građani na severu Kosova jutros je dočekala cena od 217 i 225 dinara po litru.

Beogradski vozači otkrivaju da li ih nove cene remete i na koji način se nose sa poskupljenjima, a svi su složni da ne znaju kako će izdržati nove udare.

"Cene su slične kao u Austriji, a kakve su naše i njihove plate", kaže jedan mlađi Beograđanin za Nova.rs.

„I ovo sad je skupo, 178 dinara, a priča se o platama od 500 evra. Ajde sipaj pun rezervoar, pa treba ti 100 evra“, kaže jedan Beograđanin i dodaje da je to prviše uz sve ostale dažbine, upoređujući cene goriva u Srbjiji i Austriji, a za slučaj da se trend poskupljenja nastavi. 



Bilo je i onih vozača koji navode da sve teže sebi obezbeđuju ovako skupo gorivo.

„Za nas potrošače, pogotovo ove siromašne će gorivo biti skupo, već je svaka promena cene – nezgodna“, kaže jedan od vozača.

Neki od vozača odlučili su i da se našale čitavom situacijom, navodeći da bi gorivo trebalo još više da poskupi, jer bi to smanjilo gužve na pumpama.



Jedan od vozača kaže da nije upozant sa poskupljenjima cena, ali da nemamo izbora, dok se jedan Beograđanin pita zašto ne zaokruže cene. 

„Upoznat sam poskupljenjima ,ne znam samo što lepo ne zaokruže cene, a ne ovako 100, 200 dinara “ kaže jedan vozač.



Jedna mlađa Beograđanka kaže da su cene i sada previsoke, ističe da je uplašena i da ćemo tek videti kako će se ovo idržati, piše pomenuti portal. 

U moru onih kojima poskupljenje remeti život, našao se i vozač koji kaže da je sve u redu i da sa poskupljenjima nema nikakav problem.

Na pitanje „Da li vam ovo poskupljenje remeti život“, vozač u neposrednoj blizini pumpe odgovara:  „Kako da mi ne remeti život, je l vidiš da se bavim dostavom“, rekao je on i nastavio dalje.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR