Glas Javnosti

ZA PRAZNIKE KOVID PROPUSNICE 24 SATA! Stiže Sveti Nikola i Nova godina, a ovo su mere

Društvo
Autor: Glas javnosti

U Srbiji je juče dijagnostikovan virus gripa, svakog momenta se očekuje da se otkrije i novi soj korona virusa - omikron, kaže epidemiolog i član Kriznog štaba za borbu protiv kovida 19, dr Predrag Kon.

Po njemu, nezahvalno je što nam u isto vreme dolaze oba virusa, a to je ono čega su se on i njegove kolege pribojavale.

Na sreću, grip u Evropi ne pokazuje svoj pravi potencijal. Dr Kon ne isključuje mogućnost da je omikron već prisutan kod nas, kaže da ćemo povećanje novozaraženih imati verovatno u drugoj polovini januara, kao i da će medicinski deo štaba opet tražiti da za novogodišnje praznike kovid propusnice važe 24 sata, mada je po tom pitanju skeptičan.

S obzirom na to da je u nedelju Sveti Nikola, ljudima poručuje da slave porodično, i smatra da su građani već shvatili da tako treba.

 Biće oba virusa tu, sada je pitanje našeg ponašanja da mu što manje omogućimo olakšano širenje. Normalno, to se prvenstveno radi vakcinacijom, na koju pozivamo stalno.

Mislim da treba ozbiljno pozivati na saosećanje mladih ljudi prema svojim roditeljima i bakama i dekama, jer oni se ne vakcinišu prvenstveno sa ubeđenjem da nije opasno za njih, a moraju da shvate da ovaj omikron neće moći da se zaustavi i, jednostavno ideja da on neće doći, nažalost neće se dogoditi, i da neće delovati na nas i da neće izazvati opet ubrzanje prenošenja, neće se dogoditi. Dakle, doći će do toga. Najverovatnije će doći upravo zbog našeg ponašanja oko Nove godine, rekao je Kon za Telegraf.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR




od Zdrav razum u 17.12.2021 15:11:29 h
     0 

Samo ako nas ne zaključaš na 24h! Što je babi milo, to joj se i snilo!4