Glas Javnosti

Za ovaj posao U Srbiji vam nije potrebno radno iskustvo, a plata oko 100. 000 dinara

Društvo
Autor: Glas javnosti

Kada su u pitanju oglasi za posao u Srbiji, u poslednje vreme ima veoma neobičnih. Kako se navodi u pojedinim, zarada je dobra, nema posebnih kriterijuma za zaposlenje, nije potrebno čak ni iskustvo, pa se postavlja pitanje, da li je to zaista realno. Pravi primer tome je radnik za čitanje i prosleđivanje mejlova, koji mesečno dobije platu od 1.600 evra.

Interesantno je što za njih posebnih uslova nema, a ne traži se ni prethodno iskustvo.

Iako vam možda na prvi pogled izgleda kao šala, čitajući tekst u opisu oglasa, za sumu koja se nudi nema nikakvih posebnih uslova, a ni zaduženja. Radno mesto nalazi se u samom centru grada, a zarada je za puno radno vreme. Radniku takođe sleduju do dva slobodna dana u nedelji, kao i ugovor o radu.


Imajući u vidu iznos prosečne plate kod nas, na sam pomen zarade od 100.00 dinara, nemoguće je pomisliti da se ne traže neke određene veštine ili dugogodišnje iskustvo. Međutim, ni tu nema cake kod ovog oglasa, jer kako je opisano, prethodno iskustvo nije presudno jer je obuka obezbeđena.

Od radnika se obično traži da za mesečnu zaradu od nekih 850 evra bude spreman na rad u dve smene, vikendom i praznicima, a leti i do ponoći. Da bude ljubazan, pouzdan i fokusiran na posao. Za one ambicioznije postoji i mogućnost napredovanja, a to znači i da bi plata mogla biti veća.

Jedan od dobro plaćenih poslova je posao hostese. Iako je u pitanju honorarni posao, ipak, ukoliko se u mesecu zaređaju angažovanja, zarada može da bude znatno visoka.

Imajući u vidu da je u pitanju honorarni posao, te da je ovo radno mesto u ponudi na sajmovima ali i konferencijama, kao i privatnim dešavanjima, nema sumnje da ovog posla konstantno ima.


Prema trenutnim oglasima, dnevnica hostese kreće se do 5.000 dinara. Ova naknada namenjena je za puno radno vreme, međutim u zavisnosti od manifestacije može da bude i za samo nekoliko sati angažovanja.

Kako se u opisu oglasa na portalima za oglašavanje poslova može videti, za ovaj posao nisu potrebne nikakve posebne veštine, a ono što se očekuje od osobe uglavnom je da bude komunikativna i prijatnog izgleda.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR