Glas Javnosti
posta

ZA OSMAKE DANAS POSLEDNJI DAN POLAGANJA MALE MATURE: Rade zadatke iz KOMBINOVANOG testa, a ovako će sankcionisati UČENIKA koji je pokušao da PREPIŠE srpski!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Danas je treći i poslednji dan polaganja male mature. Osmaci rade kombinovani test, koji je počeo u 9, a završava se u 11 sati. Prethodna dva dana radili su zadatke iz maternjeg jezika i matematike. Jedan učenik je sankcionisan, zato što je pokušao da prepisuje na testu iz srpskog jezika. Konačni rezultati ispita i raspodele po školama biće poznati početkom narednog meseca.

Maturski test iz srpskog/maternjeg jezika bio je malo lakši, zato što je bilo više zadataka u kojima su ponuđeni odgovori, a trebalo je zaokružiti tačan. Kod matematike je moralo malo više da se računa.

Test je počeo danas u 9 ujutro i završava se u 11 sati. Prethodna dva dana polagali su testove iz maternjeg jezika i matematike.

Preliminarni rezultati završnog ispita biće objavljeni 27. juna, a konačni 2. jula.

Popunjavanje liste želja moći će da se obavi elektronskim putem preko portala mojasrednjaskola.gov.rs od 26. juna do 3. jula, a popunjavanje i predaja liste želja u osnovnoj školi, kao i unos u bazu podataka je 3. i 4. jula.

Objavljivanje zvaničnih rezultata raspodele po školama i obrazovnim profilima je 11. jula.

- Srpski/maternji bio malo lakši jer je bilo više odgovora koji su se zaokruživali, a kod matematike moralo je malo više da se računa - rekla je jutros direktorka novobeogradske osnovne škole "Marko Orešković" u programu TV Pink, u toku kojeg je takođe rečeno da je jedan osmak prvog dana polaganja pokušao da prepisuje na testu iz srpskog, zbog čega će mu smanjiti bodove sa prvog dana polaganja.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR