Glas Javnosti

ZA NJIH NEMA PRAVDE: Na putu ka Potočarima postavljene slike ubijenih Srba

Društvo
Autor: Glas javnosti

Na teritoriji opštine Bratunac, kraj puta koji vodi ka Memorijalnom centru u Potočarima, postavljene su fotografije Srba ubijenih za vreme rata u Bosni i Hercegovini.

Pojedini mediji objavili su da se na fotografijama nalaze pripadnici Vojske Republike Srpske, ali prema rečima reportera N1 na fotografijama ima i žena i dece.

Načelnik bratunačke opštine Srđan Rankić rekao je da je postavljeno 3.267 fotografija srpskih civila i vojnika iz srednjeg Podrinja ubijenih i poginulih u ratu u BiH.


On je dodao da su fotografije postavili članovi porodica poginulih uz njegovu saglasnost i podršku s ciljem da se ukaže da su na ovom području stradali i Srbi i da su nad njima počinjeni mnogi zločini za koje niko nije odgovarao, piše N1.

„Prošlo je 30 godina a niko nije odgovarao za 3.267 ubijenih Srba od kojih je skoro polovina bilo civila koji su ubijeni u svojim kućama i dvorištima. Na ovaj način želimo da ukažemo da za ubijene Srbe nema zemaljske pravde“, kaže Rankić.

On ističe da je uputio pozive svim ambasadama i međunarodnim organizacijama u BiH da njihovi predstavnici dođu na obeležavnaje 30 godina od srpskog stradanja, koje je održano 2. jula u Bratuncu, ali da se niko nije odazvao.

Dodaje da su fotografije ubijenih Srba postavljene kako bi ih videli međunarodni predstavnici kada budu dolazili na komemoraciju nastradalim Bošnjacima u Potočarima 11. jula.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR