Glas Javnosti

ZA EKOLOŠKE PROJEKTE 1,25 MILIJARDI: Ministarstvo raspisalo četiri javna konkursa

Društvo
Autor: Glas javnosti

Najviše sredstava namenjeno je za projekte za zamenu kotlarnica u toplanama i javnim ustanovama – 800 miliona dinara.

Ministarstvo zaštite životne sredine raspisalo je četiri javna konkursa za ekološke projekte u 2024. godini, za koje je izdvojilo 1,25 milijardi dinara.

Od ove ukupne cifre 800 miliona namenjeno je za projekte za zamenu kotlarnica u toplanama i javnim ustanovama, 130 miliona za zamenu individualnih ložišta u domaćinstvima, 200 miliona dinara za pošumljavanje i ozelenjavanje i 120 miliona za uklanjanje divljih deponija širom Srbije, navode iz Ministarstva zaštite životne sredine.

Ministarka Irena Vujović rekla je da su ovi konkursi deo paketa mera za unapređenje kvaliteta vazduha i zemljišta i pozvala lokalne samouprave da za 2024. godinu kandiduju kvalitetne projekte čijom će realizacijom uticati na bolji kvalitet života građana.

“Konkurse raspisujemo četvrtu godinu zaredom, a za ovu godinu obezbedili smo dva puta veća sredstva u odnosu na 2023. godinu, kako bi još brže i efikasnije radili na merama koje daju dobar rezultat. Zato je važno da lokalne samouprave požure, da iskoriste ovu priliku, kako bi što pre počeli sa radom. Očekujem da ćemo i ove godine imati uspešnu saradnju, kako bi zajedno sa lokalnim samoupravama, doprineli boljem stanju životne sredine za sve naše građane“, rekla je Vujović.

Lokalne samouprave mogu da dostave konkursnu dokumentaciju Ministarstvu zaštite životne sredine od danas do kraja dana 29. januara, a više detalja o samom konkursu dostupno je na internet adresi Ministarstva: www.ekologija.rs.

Glas javnosti/D01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR