Glas Javnosti

За два дана 2.674 позива волонтерским кол-центрима

Društvo
Autor: novosti.rs

Позиви су се најчешће односили на доставу намирница и лекова, као и на добијање потребних информација

Током претходна два дана, колико су активни општински волонтерски кол-центри, примљено је 2.674 позива старијих суграђана, рекла је данас градска секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић. Позиви су се најчешће односили на доставу намирница и лекова, као и на добијање потребних информација.
 
– Приоритет нам је помоћ најстаријим суграђанима због чега их позивамо да се јаве било којем кол-центру у општинама или Београдском кол-центру. О свему брине више од 550 волонтера. У већини зграда људи су се и сами организовали, тако да помажу комшијама, нарочито старијим суграђанима који су сами или немају сродника да брине о њима. Осетило се јединство нашег народа и солидарност да једни другима помажемо – истакла је Наташа Станисављевић у укључењу за ТВ Прва.

Због тога, додала је она, старији суграђани не треба да излазе из својих домова и треба да поштују мере Владе Србије, које су уведене како би се спасили људски животи.

– Посредством кол-центара и волонтера обезбедићемо им све шта им је потребно – навела је Наташа Станисављевић.

 Она је прецизирала да су волонтери акредитовани, што значи да сви имају картице своје матичне општине.
– Суграђанима се из кол-центра јави ко ће тачно доћи, именом и презименом. Волонтери не улазе у домове људи, све се остави испред врата без било каквог контакта јер водимо рачуна о сигурности грађана и на тај начин избегавају се могуће злоупотребе – рекла је она.


ГРАД НИЈЕ РАСКИНУО УГОВОР ЗА ЛИЧНЕ ПРАТИОЦЕ
Градска секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић демантовала је писање појединих медија да је раскинут уговор за личне пратиоце.
– Услуга постоји већ пет година и уговор није раскинут. Када је услуга уведена, 2014. године, било је 40 личних пратиоца, а сада их у нашем граду има 450. Град Београд и даље има уговор са организацијом „Дечје срце”, а с обзиром да нема наставе и да су вртићи затворени, ради се на томе да са овом организацијом помогне у кућној настави и нађе модел за то. Дакле, уговор није раскинут – истакла је Наташа Станисављевић за ТВ Првa.

Градска секретарка је изразила жаљење што се овакве дезинформације појављују у јавности, што је непримерено у ово време када сви треба да будемо јединствени и не треба да се бавимо таквом врстом злонамерно пласираних вести.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR