Glas Javnosti

VULIN PRIZNAO I ZAPRETIO: Ne tražim od Vučića da opet budem ministar! Sve što leti, mora i da gađa!

Društvo
Autor: Glas Javnosti

Odlazeći ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da od Vučića ne traži da ponovo bude ministar, ali je i najavio veliku vojnu vežbu na Pešteru ove godine.

-Puno je apetita. Puno je ljudi koji hoće da dobiju više nego što im pripada. Pokret socijalista ne traži ministarsko mesto. Ja, Aleksandar Vulin, ne tražim da budem ministar u Vladi. Zadovoljan sam ako se nastavi ova politika. Ako treba da se menjaju kadrovi, ako narod očekuje promene, a očekuje promene, neka krene od mene, rekao je Vulin.

Vulin je potvrdio u saopštenju Ministarstva odbrane da će njegov Pokret socijalista, koji ima tri poslanika, nastaviti da bude deo vladajuće koalicije i da će glasati za predloge Vlade, bez obzira da li će on biti ministar.

-Zahvaljujući poverenju predsednika Vučića, ja sam se borio za Kosovo, ja sam pravio Zakon o radu, čuvao Srbiju od migrantske krize, ja sam bio ministar odbrane. Zahvaljujući njegovom poverenju, to je najviši stepen koji možete da dobijete u politici – da budete ministar odbrane. Posle toga, ja ne moram da budem ništa. Ne moram nikada više da se bavim politikom“, rekao je on.

‘Ne bi bilo pametno igrati se s vojskom Srbije!’

Vulin kaže da će na velikoj vežbi u prvoj polovini oktobra na Pešteru. biti prikazana nulta serija PASARS-a kako pogađa ciljeve u vazduhu i sistem "Pancir“.

On je naveo da je "Pancir" svetski priznat sistem i koji je verovatno najbolji protivvazduhoplovni sistem na kratkom dometu, a koji je pokazao da može da gađa i po zemlji.

-Srpski narod je miroljubiv i nije za ratove, ali ne bi bilo pametno igrati se sa Vojskom Srbije. Mi nećemo nikoga da diramo, ali nemojte se igrati sa nama, nije to pametno, rekao je Vulin, a navodi se u saopštenju preš službe ministarstva.

-Sve što leti mora i da gađa. To je maksima i videćete prvi put sve helikoptere naoružane, sve migove naoružane, biće svi orlovi i galebovi naoružani, naš PVO će biti naoružan. Videćete jednu silu, jednu srpsku silu koju niste mogli da vidite od vremena JNA i baš smo ponosni na to, zaključio je on.

(Glas Javnosti/Pink/Tanjug)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR