Glas Javnosti

Vučić sve objasnio: GDE ZAVRŠAVA PREDATO NELEGALNO ORUŽJE?

Društvo
Autor: Glas javnosti

Kako je rekao, tako rade sve normalne i demokratske zemlje i drago mu je što je to naišlo na pažnju u EU

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se najveći deo oružja i minsko-eksplozivnih sredstava, koje su građani vratili u akciji vraćanja oružja, uništava, a da se deo vraća Vojsci Srbije. Predsednik je istakao da su u akciji prikupljanja ilegalnog i legalnog oružja građani predali 20.000 komada oružja i minsko-eksplozivnih sredstava.

Vučić je ocenio da je to veoma ozbiljna brojka, da se akcija nastavlja i ubrzava, te da smo “za tu količinu oružja i minsko-eksplozivnih sredstava sigurniji”.

FOTO: MUP SRBIJE

“Najveći deo ide u Vojno-tehnički remontni zavod gde se dobar deo minsko-eksplozivnih sredstava uništava, a jedan deo, da bi mogao da ostane upotrebljiv, vrši se kompletan pregled naoružanja i ukoliko se vidi da je to vojno naoružanje, vraća se vojsci”, objasnio je Vučić odgovarajući na pitanja novinara posle sednice Predsedništva SNS.

Dodao je da se najveći deo minsko-eksplozivnih sredstava ipak uništava, jer nije lako izvršiti pregled, a da se, što se tiče samih cevi, one šalju u Zastavu oružje.

“Kada dostavite 20 ili 30 hiljada komada, očekujemo da za to što koriste udarne igle, magacine i sve ostalo, vrate nam 3.000 modularnih pušaka. To su sada ove puške koje smo napravili i koje imaju svoje nedostatke, ali su sve bolje”, rekao je Vučić.

Kako je rekao, tako rade sve normalne i demokratske zemlje i drago mu je što je to naišlo na pažnju u EU i što kažu da je akcija predaje oružja odlična akcija.

FOTO: MUP SRBIJE

“Ponosan sam na odgovornost naših građana, jer to je mnogo veća bezbednost za naše ljude”, poručio je Vučić.

Glas javnosti / O10S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR