Glas Javnosti

Vučić: Penzionerske kartice za popust u kupovini od oktobra, penzije će pratiti rast plata

Društvo
Autor: Glas javnosti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je u petak da će penzioneri verovatno od oktobra ove godine moći da koriste kartice za popuste u kupovini i plaćanju usluga.

On je na obeležavanju 100 godina penzijskog sistema u Srbiji rekao da će od marta penzioneri moći da se prijavljuju za te kartice, prenosi Beta. 


„Kartice će obezbeđivati popuste na ukupnu kupovinu u prodavnicama, na plaćanje  određenih usluga, letovanja, zimovanja. To će biti dodatna ušteda za sve penzionere“, kazao je Vučić.

Kako je objasnio, uskoro će početi razgovori o tome koje trgovine, službe i kompanije će prihvatati te kartice.

Vučić je istakao da će rast penzija da prati rast plata, što do sada nije bio slučaj, kao i da će slediti još veća povećanja penzionerskih primanja, za šta su garancija stabilne javne finansije.

„Radiće se i na prevenciji bolesti starijih, pa će u gradovima i opštinama biti postavljeni punktovi za dijagnostičke preglede i besplatno određivanje terapije“, rekao je Vučić.

Penzijsko osiguranje uspostavljeno je 1922. godine usvajanjem Zakona o osiguranju radnika čime se Srbija pridružila zemljama koje su se odlučile za Bizmarkov model u kome država pomaže radnicima da zadrže standard nakon odlaska u penziju.

Skupu u Palati Srbija prisustvovali su i ministar finansija Siniša Mali, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković i gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR