Glas Javnosti

VUČIĆ NA DEONICI PUTA RAŠKA - NOVI PAZAR: Od Pazara do Beograda za dva sata i 10 minuta (VIDEO, FOTO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obiišao je danas rekonstruisani put Raška - Novi Pazar.

Reč je o deonici puta Novi Pazar – Raška, koja je rekonstruisana nalazi se na magistralnom putu Beograd – Kraljevo – Raška – granica sa Crnom Gorom.

Na početku obilaska, predsednik je porazgovarao sa izvođačima radova iz Pazar puta pa rekao:



- Vidim da si i bankine proširio, završio tri meseca pre roka! I političar si postao, sad ćeš da tražiš da se poveća cena po kilometru... Kao pista - rekao je predsednik raspitujući se dokle su došli radovi sa regionalnim i lokalnim putevima.

On je naglasio da sad slede brze saobraćajnice za koje treba milijardu i po. Reč je o najtežim deonicama, koje su potpuno u kamenu.

- To je ogromna stvar, Rasime, tako smo vezali Pazar i Beograd na dva sata i deset minuta, a posebno mi je drago što Pazarci sve više kupuju stanove u Beogradu - rekao je Vučić, obraćajući se Rasimu Ljajiću.




Saobraćajnica je izgrađena početkom osamdesetih godina, a rekonstrukcija je počela polovinom septembra prošle godine. Rok za završetak radova je 25. novembar ove godine.


Rekonstrukcija, deonice duge 17,9 kilometara, obuhvata uklanjanje i rušenje oštećenih konstrukcija, ivičnjaka i kolovoza, pripremu podloge i nanošenje novih slojeva asfalta, uklanjanje telekomunikacionih i optičkih instalacija.

Zadatak izvođača radova je da izvrši rekonstrukciju mostova, sistema za odvodnjavanje, izgradi potporne zidove, postavi bankine, LED rasvetu, nove saobraćajne znakove i sve druge poslove predviđene glavnim projektom.


Glas javnosti/K04S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR