Glas Javnosti

Vrtići pooštrili mere: Deca se dovode samo do ulaza

Društvo
Autor: Glas javnosti

Pojedine predškolske ustanove u Srbiji, od danas su pooštrile mere koje su tek malo olabavljene u vrtićima prethodnih dana kada se korona virus smirio. u pojedinim vrtićima, deca se od danas dovode samo do ulaza, gde ih preuzimaju vaspitači i vode od grupe.

Takođe, zaposleni u vrtićima su vratili vizire, piše Telegraf.rs.
 Majka čije dete ide u jedan privatni beogradski vrtić u Zemunu kaže da su im nove mere saopštene juče kada su preuzimali dete.

- Rečeno nam je da od danas predajemo dete vaspitačima na ulazu i oni će ga voditi u grupu, a sve sa ciljem da se ne bi velika količina ljudi šetala objektom, da ne bi ulazili potencijalni zaraženi i da se virus korona ne bi širio - kaže ona.
Dodaje da su se u vrtiću sve do sada, sve vreme pridržavali mera, nosile su se maske, rukavice, merila temperatura, a da je ovo najnovije.

Nije doneta preporuka na nivou cele Srbije, već su neke ustanove same pooštrile mere.

Vrtići u Srbiji, zbog epidemije korona virusa nisu radili od 16. marta do 11. maja. Nakon dva meseca pauze zbog vanrednog stanja, počeli su sa radom, ali su prvo pošla deca čiji su roditelji morali fizički da se vrate na posao. Od 18. maja krenuli su i mališani čiji roditelji nisu morali da donose potvrde da moraju da idu u firmu.

Procedura pri ulasku i izlasku iz vrtića

Sve vreme od početka rada u vrtićima su vaspitači i ostali zaposleni nosili maske, rukavice, vizire. Pravljene su male grupe dece, preporučeno je da i oni drže odstojanje, a igračke su im uklonjene.

Iako je prošlo tačno mesec dana kako su vrtići počeli sa radom, i dan-danas roditelji prolaze posebnu proceduru kada dovode i odvode dete iz vrtića.

Na samom ulazu u vrtić postavljene su dezobarijere. Kada dolaze, i roditeljima i deci se meri temperatura i dezinfikuju ruke. Roditeljima se to isto radi i kada dolaze po dete.

I u jednom i u drugom slučaju, pravi se razdaljina između pristiglih roditelja na ulazu, odnosno izlazu, a ispred soba gde su grupe zadržavanje je maksimalno kratko, da se ne bi stvarale gužve.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR