Glas Javnosti

VRH! Novi Sad BEZ GREJANJA i TOPLE VODE, a Bajatović reaguje na Fejsbuku!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Novosađani koji imaju centralno grejanje posredstvom "Novosadske toplane" nemaju grejanje zbog havarije na gasovodu u Bugarskoj, saopštila je Toplana.

Zbog havarije je obustavljena isporuka prirodnog gasa "Srbijagasu" i korisnicima ovog preduzeća, među kojima je i Toplana, a to je dovelo do nestanka grejanja, kao i tople vode, piše 021.

"Srbijagas" je jutros, zbog pucanja cevi na gasovodu u Bugarskoj i prekida isporuke tog energenta Srbiji, interventno uvezao pet miliona kubnih metara gasa iz Mađarske, objavio je direktor tog preduzeća Dušan Bajatović na svom Fejsbuk nalogu.



"Srbijagas je obezbedio interventne količine gasa iz Mađarske, interventnim uvozom pet miliona metara kubnih gasa. Zajedno sa onim što možemo da proizvedemo u Banatskom dvoru vratićemo sistem u potpunosti na parametre koji su normalni za rad sistema za sve potrošače - i domaćinstva i industriju", rekao je Bajatović.

Dodao je da je Srbijagas u mogućnosti da interveniše i sutra ako bude trebalo, pošto još nema tačnih podataka kada će biti završena popravka gasnog sistema u Bugarskoj.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR