Glas Javnosti

VRH BEZOBRAZLUKA! Vulin darovao NARODNE pare, a Hilandar ga nagradio gramatom!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Aleksandar Vulin, ministar bez kinte u džepu, kome je tetka iz Kanade pomogla sa 205.000 evra da se skući u “stančiću” od 100 i kusur kvadrata postao je veliki darodovac.

Danas mu je za tu novu dimenziju lika i dela omladinca Mire Marković darovana hilandarska gramata ukazom arhimandrita Metodija igumana Svetog manastira Hilandara za iskazano dobročinstvo pri ustrojenju hilandarskog sela u Sijarinskoj banji, kao i za nesebičnu pomoć i doprinos hilandarskim aktivnostima.

Nema šta. Našim narodnim novcem uzdanica srpskih komunista je kupio sebi crkveno mesto. Pa što nije ispao šmeker i dao novac od tetkinog stana u kome više ne živi jer se u međuvremenu preselio u državnu vilu.

Kao i svaki darodavac Vulin se zahvalio sveštenstvu i monaštvu Hilandar na svemu što čine za dobrobit srpske dece i omladine i istakao da oseća posebnu radost i ponos zbog podizanja svepravoslavnog kampa prijateljstva u Sijarinskoj banji.

- Ponosan sam na kamp prijateljstva, koji je uz pomoć sveštenika i monaha manastira Hilandar i dobrih i čestitih ljudi izgrađen ovde u Sijarinskoj banji, u Medveđi. Kamp prijateljstva od sada će predstavljati mesto gde će se srpska deca i omladina, gde god ona živela, odakle god dolazila, okupljati, učiti svoju nacionalnu istoriju, učiti veronauku, družiti se i širiti humanost. Uveren sam da svaki Srbin danas sa mnom deli i oseća jednak ponos - poručio je ministar, sada unutrašnjih poslova.

Kaže sada Vulin, osnivač Jugoslovenske levice, čija je ideologija na vrhu spiska neprijatelja imala veru i crkvu, a on sa takvom prošlošću je dobio gramatu ili posebno priznanje SPC za poklonjenje Hristovom grobu i ostalim svetinjama Svete zemlje.

A šta kaže arhimandrit Metodije u sećanje na prvog Vulinovog idola Slobodana Miloševića, koji je bahato davne 1991. godine sleteo helikopterom u dvorište Hilandara i pregazio sve sveto?

A koliko Vulinu "znači" to priznanje pokazuje i da se nije udostojio da ga primi iz ruku arhimandrita Metodija već je poslao kurira Veselina Milića, načelnika beogradske policije. Mada, ne isključuje se mogućnost da je komunista Vulin išao u inostranstvo po tetkine pare, za nova dobročitanstva.

Teško, jer je bolje zavući ruku u narodni nego u sopstveni džep. I tako, neko kupi hilandarsku gramatu, a neko Orden Svetog Save. Pa ko jači, za naše novce.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR




od čitalac u 23.11.2021 17:21:33 h
     0 

Zar u Medvedji da se gradi Park prijateljstva A zašto baš u Medvedji Koliko su neke druge dobre nesrpske duše priložile za ovaj park A kada će se srpske radne ruke pitati kuda idu srpske pare Z a š t ooooo baš u Medvedji