Glas Javnosti

VRAČAR DA NE BRINE: Ne brišu se crnogorski nazivi ulica - Srbi i Crnogorci su braća

Društvo
Autor: Glas javnosti

Najnovije akcije, promena naziva ulica u Beogradu, neće se odnositi na ulice koje nose ime po crnogorskim toponimima i javnim ličnostima. Kome bi uopšte palio na pamet da dirne u čuvenu Njegoševu ili Cetinjsku, jer čak četiri ulice u glavnom gradu Srbije nose ime nekadašnje prestonice Crne Gore - Cetinja.

 

- Beograd ima Podgoričku ulicu i to na najboljem mestu, na Vračaru. Kako Podgorica ima Beogradsku ulicu i ponosi se njome i mi se u Beogradu ponosimo Podgoričkom ulicom. Tako će i ostati - istakao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

- Mi smo braća i drago nam je što u Podgorici nisu ukinuli Beogradsku ulicu onako kako su to radili u Zagrebu i Sarajevu. Zato se mi u Beogradu ponosimo i Podgoričkom, i Njegoševom, i Cetinjskom i Durmitorskom i mnogim drugim ulicama nazvanim po toponimima i ljudima iz Crne Gore - naglasio je Vesić.

Gradska vlast Beograda, kako je najavila, planira da promeni imena ulica dobijena po toponimima zaostalim iz SFRJ. "Na udaru" su, ulice Porečka, Hvarska, Hrvatska, Splitska, Podravska, Bjelovarska, Šibenička, Ljubljanska, Bledska, Bosanska, Mariborska, Celjska, Lopudska, Murska, Zenička.

(Glas javnosti/Dan/N1)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR