Glas Javnosti

VRAĆAJU MU DECU POSLE ŠEST GODINA! Đorđe Joksimović na korak od svojih ćerki, doneta prvostepena odluka

Društvo
Autor: Glas javnosti

Đorđu Joksimoviću iz Kragujevca, ocu tri ćerke po kojem je snimljen film "Otac" maloletna deca biće vraćena.

Kako navode beogradski mediji, iz izvora iz Ministarstva za brigu o porodici i demografiju, nadležni sud doneo je prvostepenu odluku o vraćanju roditeljskog prava ocu dece Joksimović.

- Takva odluka uticaće i na rad organa starateljstva kad je reč o daljoj zaštiti dece. To znači da će po pravosnažnosti presude, deca iz hraniteljske porodice biti data ocu na dalje staranje - navode iz Ministarstva.

Kako dodaju, starateljstvo organa starateljstva nad decom na ovaj način biće okončano.

Pešačio pet puta do Beograda

Podsetimo, Joksimoviću su 2015. godine oduzete tri maloletne ćerke, a on je pet puta pešačio iz Kragujevca do Beograda, kako bi ponovo apelovao na nadležne organe da mu vrate decu.

 

Deca su mu, podsetimo, oduzeta zbog, kako je ispričao ranije, bolesti njegove žene. Supruga mu je i dalje na lečenju, a Đorđe, koji nije radio u vreme kada su mu oduzeta deca, sada ima stalno zaposlenje, a kako tvrdi, već duže vreme ima i sve uslove da mu ćerkice budu vraćene.

Još jedan od uslova koje je morao da ispuni bila je i obavezna škola za roditeljstvo Centra za porodični smeštaj u Kragujevcu, koju je uspešno završio.

Joksimović je u međuvremenu decu mogao da viđa svakog vikenda, od subote u 11 časova do nedelje u 18 sati.
 

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR