Glas Javnosti

VOZILI PIJANI! Saobraćajna zaustavila čak 923 alkoholisana vozača

Društvo
Autor: Glas javnosti

Novembar beleži negativnu statistiku kada je reč o stanju bezbednosti u saobraćaju.

U udesima su poginule 43 osobe, što je za 15 ljudi više nego prošle godine.

Načelnik Uprave saobraćajne policije MUP Srbije, pukovnik policije Slaviša Lakićević u izjavi za Novosti, apelovao je na sve učesnike u saobraćaju, posebno pešake, kojih je u 25 dana ovog meseca poginulo 10, da ne dozvole da neodgovornim ponašanjem u saobraćaju postanu deo crne statistike.

Alkohol je jedan od najvećih problema bezbednosti saobraćaja na globalnom nivou.

Pandemija kovida je to dodatno pogoršala. Tokom prošle i ove godine imamo povećan broj saobraćajnih nezgoda u kojima učestvuju vozači pod dejstvom alkohola. U svakoj petoj saobraćajnoj nezgodi sa poginulima, učestvovali su pijani vozači, napominje Lakićević.

Reč je mahom o mladim vozačima, i to je problem koji polako prerasta u jedan od najvećih kada je reč o bezbednosti u saobraćaju, uz brzinu, alkohol, nekorišćenje pojasa i nepropisno korišćenje mobilnog telefona za vreme vožnje.

Za svega tri dana, otkrili smo 8.103 prekršaja prekoračenja brzine, iz saobraćaja je isključeno 923 pijanih vozača, a 20 njih je za volan selo pod uticajem narkotika. Čak 188 njih je zadržano na trežnjenju jer su imali više od 1,2 promila, a 29 je bilo u stanju potpune alkoholisanosti sa više od 2,00 promila u krvi.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR