Glas Javnosti

Возила ГСП у том периоду неће радити

Društvo
Autor: novosti.rs

Забрана кретања за све грађане уведена је пре три дана, али током последња два дана превоз после 20 сати није укинути.

Заменик градоначелника Београда Горан Весић рекао је да ће јавни превоз бити укинути у Београду између 20 и пет сати данас, када забрана кретања важи за све грађане.
Забрана кретања за све грађане уведена је пре три дана, али током последња два дана превоз после 20 сати није укинут, како би се омогућило послодавцима који имају трећу смену да се организују и да изненада не изгубе посао.

 "Јуче смо имали састанке са Привредном комором Србије и договорено је да послодавце треба саветовати да организују трећу смену у складу са забраном кретања. Град Београд је спреман да у договору са послодавцима организује директан превоз радника", рекао је Весић, преноси Беоинфо. .
Захвалио је угоститељима који поштују одлуку да угоститељски објекти буду отворени до 19 сати.
"Комунална милиција је контролисала спровођење ове одлуке и нисмо нашли ниједног случаја да је неко крши. Захваљујући угоститељима који су показали веома висок ниво друштвене одговорности", рекао је Весић и додао да у Београду још увек постоје кафићи и ресторани.
Нагласио је да ће рад кафића и ресторана у Београду највише зависити од мишљења епидемиолога.
"Такође ће то питање зависити од тога да ли се власници угоститељских објеката придржавају наредбе да у затвореном простору не сме бити више од једне особе по квадратном метру и да столови буду стањивани и постављени тако да удаљеност између њих буде најмање метар и по." рекао је Весић.
 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR