Glas Javnosti

VOZAČI TROTINETA DOBILI PARKING: Prvo mesto za parkiranje električnih trotineta u BEOGRADU, biće besplatno za sve KORISNIKE!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Prvo parking mesto za čuvanje i punjenje električnih trotineta i bicikala u Beogradu, nalazi se na Kalemegdanu, saopštilo je danas Javno preduzeće Beogradska tvrđava. Ovaj parking svojim korisnicima pruža čak četiri nivoa bezbednosti

Inicijativa je nastala u okviru projekta „Točkologija“ gde je prepoznato da sve više građana prihvata alternativne načine transporta usled pandemije, kako bi izbegli boravak u zatvorenom prostoru sa više ljudi, ali i da je u porastu broj inicijativa za smanjenje emisije štetnih gasova vozila u saobraćaju.

„Smart city“ tip stanica koja pruža mogućnost sigurnog parkinga i punjenja električnih trotineta, dostupna je na malom Kalemegdanu, između stepeništa i Carigradskog druma.

Samo mesto na stanici se otključava preko Bikeep aplikacije na mobilnom telefonu ili preko beskontaktne kartice i ima četiri nivoa bezbednosti (čeličnu konstrukciju, video nadzor, sirenu i prosleđivanje signala u slučaju pokušaja krađe)

.„Na ovaj način, želimo da omogućimo slobodno kretanje korisnika od kuće do posla, i nazad, a da budu sigurni da je njihovo vozilo bezbedno čuvano i napunjeno u svakom trenutku“, Izjavio je za Alo inicijator projekta Marko Arambašić.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR