Glas Javnosti

VOZAČI, PAŽNJA! Policija u neprekidnoj kontroli saobraćaja, koristiće sve raspoložive uređaje

Društvo
Autor: Glas javnosti

Uprava saobraćajne policije će, u sklopu pojačanog nadzora nakon uskršnjih i prvomajskih praznika, sutra, tokom celog dana.

Kako je saopšteno, policija će uz pomoć svih raspoloživih uređaja, kontrolisati prisustvo alkohola i droge kod vozača.



Nastavljamo pojačanu kontrolu usmerenu na otkrivanje prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, jer ovaj prekršaj, uz prebrzu vožnju, utiče na događanje najtežih saobraćajnih nezgoda. Ova akcija ima međunarodni karakter jer se istovremeno sprovodi u 30 evropskih zemalja - rekao je za Tanjug major Vladimir Vida, iz Uprave saobraćajne policije MUP-a.

Uprava saobraćajne policije MUP-a sutra će, u sklopu akcije koja će trajati do 10. maja, realizovati i akciju "Alcohol and drugs marathon", kada će tokom 24 kontrolisati saobraćaj neprekidno i biće angazovani svi raspoloživi uređaji za otkrivanje prisustva alkohola i droge kod vozača.

od početka godina povećan je broj otkrivenih najtežih prekršaja, što je dovoljan razlog da se policija za ovu akciju maksimalno angažuje i skloni vozače pre nego što izazovu tragediju.

- Od početka godine na našim putevima je nažalost smrtno stradalo 147 ljudi, a ono što posebno zabrinjava u poslednjih nekoliko dana imali smo nekoliko teških saobraćajnih nezgoda koje su izazvali vozači pod dejstvom alkohola - napomenuo je Vida.

On je upozorio da su u dva slučaja ti vozači prevozili i decu koja su zadobila teške telesne povrede, "što govori o odsustvu svesti, pa čak i razuma kod takvih vozača".

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR