Glas Javnosti

VOZAČI OBRATITE PAŽNJU: Ovo je GREŠKA koju skoro svi prave a može mnogo da KOŠTA!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Vozače na putevima vrebaju mnoge opasnosti i prepreke. Pogotovo je teško voziti po kišnom vrremenu kakvo je proteklih dana bilo širom Srbije. Ništa nije lakše ni kada kiše prestanu pa ostane voda na putu.

Kako prenosi RTS, najčešću grešku vozači naprave kada ne procene dubinu bare koja im se nalazi na putu. Ako se zaustave u vodi, ne bi trebalo po svaku cenu paliti automobil, jer će voda proći do usisne grane, što može izazvati i hidrošok.

Nema razlike između benzina i dizela - svaki automobil će se u jednom trenutku pri nailasku na baru ugasiti, a onda nikako ne treba pokušavati pokretanje motora.

Milan Nešić, poslovođa auto-servisa, kaže za RTS  da je potrebno što pre zaustaviti vozilo, jer postoji mogućnost da drugo vozilo iz suprotnog smera nanese novi talas i da uđe u filter za vazduh, i samim tim i u usis motora.

Ako slučajno, posle velikih padavina, vaš automobil ne može da upali, obavezno treba pozvati ovlašćeni servis, jer štete mogu biti velike.

- Postoji mogućnost da je voda ušla u alternator, u anlaser, pri tome može da napravi kratak spoj i da napravi ogromnu štetu - upozorio je Nešić.

Pre puta obavezno prekontrolišite brisače i pumpu za prskanje stakla, i dodajte tečnosti za pranje, jer na auto-putu kamioni prave čitave vodene zavese, a ako nemate čime da obrišete staklo, vaše vidno polje je umanjeno i nećete možda na vreme moći da odreagujete na neku opasnost na putu, naročito pri velikim brzinama.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR